Yüzyılın Konut Projesi’nde Kura Süreci Sürüyor: 7 İlde Yaklaşık 26 Bin Konut İçin Heyecan
9-15 Şubat tarihleri arasında 7 ilde toplam 25 bin 985 sosyal konutun hak sahipleri belirlenecek.
29 Aralık 2025’te başlayan kura sürecinde 6 haftalık dönem geride kalırken, son olarak 7 Şubat Cumartesi günü Kırıkkale’de 1.736, Yalova’da ise 1.805 konut için kura çekimi yapıldı.
50 ilde 177 bin 126 konutun hak sahipleri belirlendi
29 Aralık 2025 ile 8 Şubat 2026 tarihleri arasında Adıyaman’dan Yalova’ya kadar toplam 50 ilde kura çekimleri tamamlandı. Bu süreçte Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Erzurum, Malatya, Erzincan, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat, Amasya, Manisa, Sivas, Kastamonu, Aydın, Giresun, Kilis, Sinop, Niğde, Ordu, Aksaray, Karabük, Samsun, Nevşehir, Bartın, Elazığ, Kayseri, Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Yalova ve Kırıkkale’de noter huzurunda kuralar çekildi. Böylece 50 ilde toplam 177 bin 126 sosyal konutun hak sahipleri belirlendi.
Bakan Kurum: Takvim sorunsuz ilerliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından 9-15 Şubat haftasına ait kura takvimini paylaşarak sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini vurguladı. Kurum, “455 bin konutu tamamlayıp teslim ettik. Şimdi de 500 bin yuvayla vatandaşımızı ev sahibi yapıyoruz. Yüzyılın Konut Projesi’nde takvim tıkır tıkır işliyor. 50 ilde kuralar tamamlandı, 177 bin konutun hak sahibi belirlendi. Bu hafta 7 ilimizde daha kura heyecanını yaşayacağız. Kura süreci biter bitmez temelleri atacağız ve 2027 Mart ayından itibaren konutları teslim etmeye başlayacağız. Ev Sahibi Türkiye” ifadelerini kullandı.
9-15 Şubat’ta 7 ilde kura çekimi yapılacak
Açıklanan takvime göre 9-15 Şubat haftasında Yozgat’ta 2.858, Kütahya’da 3.592, Bilecik’te 1.419, Çankırı’da 1.753, Bolu’da 1.950, Tekirdağ’da 6.865 ve Balıkesir’de 7.548 konutun hak sahipleri belirlenecek. Böylece bir hafta içinde 7 ilde toplam 25 bin 985 sosyal konut için kura çekimi gerçekleştirilecek.
15 Şubat itibarıyla kura çekimi yapılan il sayısı 57’ye, hak sahibi belirlenen konut sayısı ise 203 bin 111’e ulaşmış olacak.
Kaynak:trthaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.