Hayvanseverler isyan etti: “Faillerin yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz”

Hayvanseverler isyan etti: “Faillerin yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz”
Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde geçtiğimiz hafta anne ve yavruları dahil 15 kedinin zehirlenmesiyle ilgili hayvanseverler tarafından yapılan açıklamada, faillerin yakalanarak cezalandırılması talep edildi. Açıklama esnasında, geçtiğimiz Mart ayında Ula’da ağaca asılı halde bulunan köpeğin faillerinin yakalandığı haberinin alınması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

BERİTAN YÜCEL

Ula’nın Akyaka Mahallesi Pazar yerinde, geçtiğimiz hafta anne ve yavruları dahil 15 kedinin zehirlenmesiyle ilgili Akyaka Sokak Hayvanları Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Akyaka Sokak Hayvanları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Asuman Üçer, Ula Belediyesi’nden hayvan hakları birimi kurulmasını, Başta pazaryeri olmak üzere Akyaka’daki tüm güvenlik kameralarının acilen 24 saat çalışır hale getirilmesini, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan da faillerin yakalanarak cezalandırılmasını talep etti.

AĞACA ASILI HALDE BULUNAN KÖPEĞİN FAİLİ BULUNDU

Açıklama esnasında, geçtiğimiz Mart ayında Ula’da ağaca asılı halde bulunan köpeğin faillerinin yakalandığı haberinin alınması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

img-9663.jpg

TOPLU KEDİ KATLİAMI YAŞANDI

Asuman Üçer tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yaşamımızın bir parçası olan hayvan dostlarımızı korumak hepimizin sorumluluğundadır. Kimsenin, hiçbir canlının canına kast etme hakkı yoktur. Çünkü yaşam hakkı, tüm canlılar için eşittir. Asıl tehlike sokakta yaşayan hayvanlar değil, onlara eziyet eden ve katledenlerdir. Geçtiğimiz haftasonu burada, pazar yerinde toplu kedi katliamı yaşandı. Bu katliam kimsenin yanına kar kalmamalıdır. Böylelikle de ‘nasıl olsa kurumlar devreye girmiyor’ diye düşünen potansiyel katliamların önüne geçilmesi sağlanmalıdır.

Ula’nın ön yüzü, Türkiye’nin en tanınan turizm kentlerinden birisi olan Akyaka’da yaşanan bu vahim, çağ dışı olayın aydınlatılması bu nedenle de şarttır. Bir diğer açıdan da bu katliamın aydınlatılması sokak canlarımızın güvenliği ve toplum vicdanı için de önemlidir. Yavaşkent ünvanını her türlü probleme rağmen halen taşıyabilen Akyaka’da, üstelik Muğla’nın Unesco Dünya Kültür Mirası’nda yer alması için başvuruya hazırlanılan bir süreçte yaşanan bu olay kent imajı, esnafın kazanç kapısı, turistler için cazibe merkezi olan Akyaka’yı zedelemiştir.

“FAİLLERİN YAKALANARAK CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Akyaka’nın yerlisi ve sonradan yerleşeni ile birlikte ‘ortak  kültür’ünün canlıların yaşam hakkına saygı duyarak ve onları güvence altına alacak bir vizyon ile  oluşturulması gerekmektedir. Bu vizyon ise hem kurumların, hem de halkın ortak kültürü olmak zorundadır. Artık kamu kurumları ve yerel yönetimlerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde hareket ederek sorumluluklarını yerine getirmesi de şarttır. Ula Belediyesi’nden  hayvan hakları birimi kurulmasını, Başta pazaryeri olmak üzere Akyaka’daki tüm güvenlik kameralarının acilen 24 saat çalışır hale getirilmesini, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan da faillerin yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz .

Hayvanların doğal yaşam alanlarını yok etmediğimiz, tüm türlerin doğal denge içerisinde barınma ve yaşama hakkını göz ardı etmediğimiz, tüm canlılarla uyum içinde yaşadığımız bir Akyaka dileğiyle, çevremiz ve hayvan dostlarımız için mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

img-9657.jpg

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.