Hisarönü’nde imar plan değişikline mahkeme “iptal” dedi

Hisarönü’nde imar plan değişikline mahkeme “iptal” dedi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi 142 parselde “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali için açılan davada Muğla 2. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi tarihi ve arkeolojik sit alanı, tamamen korunacak doğal alanda, ÖÇK alanında kalan 142 parsel’de Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği kararı kabul edilmişti.

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü’nün 31.12.2021 tarihinde duyurduğu, Marmaris, Hisarönü Mahallesi, 142 parselde “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali için Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Hisarönü Köyü, 142 parselde yaşlı bakımevi inşaası için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğine mahkeme Haziran ayında “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti.

İPTAL EDİLDİ

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Hisarönü 142 parsel için yapılan imar plan değişikliğinin Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla iptal edildiğini açıkladı.

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi’nce yapılan açıklamada, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmaris Hisarönü Mahallesi, 142 parselde yaşlı bakımevi yapılması amacıyla parsele özel 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planında değişikliğe gitmiş, istenen değişikliğin mevzuata aykırı olması nedeniyle tarafımızdan dava konusu edilmişti. Dava sürecinde bilirkişi raporunun lehimize gelmesi ve mahkemenin “yürütmeyi durdurma kararı” vermesine karşın inşaat devam etmiş, binalar neredeyse tamamlanmıştı. Hatta bilirkişi raporunun lehimize gelmesinin hemen ardından ilgili bakanlık aynı yer için, aynı imar plan değişikliği kararını üçüncü kez ilan etmiş ve biz de üçüncü kez denenen değişikliğin iptali için yeniden dava açmak zorunda kalmıştık. Mevzuatlar değişmediğine göre; yeni açılan davanın da büyük olasılıkla şimdi olduğu gibi lehimize sonuçlanacağını tahmin ediyoruz. Bugün Marmaris Belediye Başkanlığı’na, bahsi geçen parseldeki kaçak yapıların yıkılması ve inşaat ruhsatının iptal edilmesi talepli dilekçeyi verdik. Kanunlar önünde eşitlik ilkesinin gereğini yerine getirip getirmediğinin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.