İNGİLİZLER TEDİRGİN

İNGİLİZLER TEDİRGİN
Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Bodrum’da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla 30 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden...

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Bodrum’da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla 30 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi ve medya yetkilileri, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerları Bodrum’a davet edildi. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Ticaret Odası ile Mondial Tourism ve Cafe Tur'un da destek verdiği çalışmalar kapsamında ilk grup Fransa’dan, ikinci grup ise İngiltere’den geldi.

İngiliz grup, 24 Nisan Pazar günü Milas Bodrum Havalimanı’nda karanfillerle karşılandı. 15 kişilik İngiltereli gazeteci grubun trafodaki toplantıya katıldı. Bodrum’un tanıtıldığı toplantıda İngiliz gazeteciler Bodrum’a hayran kaldı.

Toplantıya katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum’da İngiliz turist sayısında düşüş olduğunu dile getirerek “Misafirlerimizi Bodrum’da ağırlamaktan son derece mutluyum. Bodrum turizmine İngiliz turistler çok katkı verdi. Avrupa ülkelerinde ve dünyada en çok reklamını yapan ülkedir İngiltere.İngiliz turistler Gübet diye bir mahallemizin dünyaya tanıtılmasında büyük bir katkı sağlamıştır. Son zamanlarda Bodrum’da İngiliz misafirlerimizde bir düşüş yaşıyoruz. Bu düşüşü İngiliz gazeteci arkadaşlarımızla yeniden yükseltmek istiyoruz. Bodrum’u gezdiğinizde göreceksiniz burası dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir merkez” dedi.

HABER KANALLARI TÜRKİYE’Yİ ETKİLİYOR

Gazetecilerin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı İngiliz turistlerin buraya gelmekten çekiniyorlar mı sorusuna İngiliz Gazeteci Becky Brindle, “Birçok insan Türkiye’ye gelmek istediği zaman korktuklarını belirtiyorlar. İnsanların en çok etkilendiği şey, İngiltere’de haberlerde izliyoruz. Terör olayları konusunda direk Türkiye’de oldu deniliyor. Ama olaylar buradan çok uzakta. Bu yüzden insanlar Türkiye’nin tehlikeli olduğunu düşünüyor. Bu da etkiliyor buraya gelecek insanları. Bizde bu durumu değiştirmeye çalışacağız. Gördüğümüz kadarıyla buralarda hiç tehlike yok” dedi.

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.