İnşaat Mühendisi Uğur, ilk kitabını okuyucularıyla buluşturdu

İnşaat Mühendisi Uğur, ilk kitabını okuyucularıyla buluşturdu
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’da kamu kurumunda görev yapan İnşaat Mühendisi İrfan Uğur’un 13 öyküden oluşan ilk kitabı Kayıp Öyküler Atlası okuyucuların beğenisine sunuldu.

Yazdığı kısa öyküleri bir kitapta toplayan İnşaat Mühendisi İrfan Uğur’un Kayıp Öyküler Atlası kitabı okuyucularıyla buluştu.

Bir arkadaşının ısrarı üzerine öykülerini bir kitap haline getirdiğini kaydeden Uğur, kitabın insanların ilgisini çekeceğini düşündüğünü söyledi.

İnşaat bölümünde okurken asılında Felsefeye daha yatkın olduğunu dile getiren Uğur, “Batman’da doğdum liseyi de orada okudum. 99’da Marmara depremine kadar ne olabileceğimi bilmiyordum, 99 depreminden sorma haberlerde inşaat mühendislerinin hatalarından bahsediliyordu. Babamda hep mühendis olmamı istiyordu. Depremin etkisiyle İnşaat Mühendisi olmaya karar verdim. Ama asıl ilgi alanım Felsefeydi. Felsefe benim için bir yaşam biçimiydi. İnşaat bölümünde okurken asılında Felsefeye daha yatkın olduğumu düşündüm. İkinci sınıfta iken abime bölümü bırakacağımı söyledim. Abim olumsuz karşıladı. Bu yüzden İnşaat Mühendisliğini bitirdikten sonra açıktan Felsefe okudum. 2015 yılında Muğla’ya atandım. Felsefede yüksek lisansa başladım. Edebiyata da ilgim var” dedi.

“KENDİ RUHUNUZU KİTAPLARDA DAHA İYİ ANLATABİLİRSİNİZ”

Kendisini en iyi kitaplarda tanıtabildiğini ifade eden Uğur, “Bu benim ilk kitabım. Daha önceden bir öykü kitabında bir hikayeye yazdım. Kendimi en iyi kitaplarda tanıtabildiğimi düşünüyorum. Kitaplarda her şeyi konuşabiliyorsunuz. Kitaplar bizim belki de doğru olabildiğimiz tek yerdir. Söyleyebilme gücünüz varsa eğer bunun en iyi olanı kitaplardır aslında. Bir insan belirli bir yerden sonra sıkılır. Kendi ruhunuzu kitaplarda daha iyi anlatabilirsiniz” diye konuştu.

“DUYGUSAL TARAF DAHA AĞIR”

Uğur, “Kitap aslında 14 öyküden oluşuyordu ama sonra 13’e indirmek zorunda kaldım. Çünkü 14. Öykünün anlaşılıp anlaşılmayacağı konusunda emin değildim. Kitabın diğer öykülerinde duygusal taraf daha ağır. Komedi tarafının ağır basmasını isterdim. Çocuk kitaplarında da o daha ağardır. Ama bunu yapabilmek için cebinde 10 tane Dostoyevski olması lazım. La Fontainebu yüzden benim için çok değerlidir. Bu seviyeye gelmek için 70-80 yaşına gelmem lazım sanırım. Belli bir yaşa kadar insan karamsardır. İnsan ölüme yakın çocuksu olmaya başlar ya o zaman daha çok ustalaşır ve hayatı tiye alabilir” dedi.

“KİTABIMI KİTAP YURDUNDA BULABİLİRLER”

Okuyucuların Kayıp Öyküler Atlası kitabını Kitap Yurdunda bulunduğunu kaydeden Uğur, “Bir arkadaşım öykü yazıyorsun, niye bir kitap çıkarmıyorsun dedi. Israrda etti. Kitabın ilk hikâyesi olan Sokak Lambası ve Çöp Kutusunu yazdım. Çünkü dışarda gezerken sanki eşyalar konuşuyormuş gibi geliyor bana. Çöp kutusunun çöp halini görünce sanki ruh haliyle konuşuyormuş gibi işte ‘beni çok doldurdunuz’ gibi konuşuyor sanki. Kitapta kırık tabure var onunda ruh halini anlatıyorum. Kitabın 13 hikayesinde çok farklı hikayeler var. Kitabımın insanların ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Kitap okunmayan bir toplumda beni kitabını oku demekte mantıklı değil. Eğer ben bu kitabı okuyacağım diyorsa çok memnun olurum. Kitabımı Kitap yurdunda bulabilirler” dedi.

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum