İYİ Parti'de deprem! Yüzlerce istifa var... İşte katıldıkları parti

İYİ Parti'de deprem! Yüzlerce istifa var... İşte katıldıkları parti
Yerel seçimlere 1 ay kala Antalya'da İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. Son olarak Muratpaşa ilçesinde 150 İYİ Parti üyesi istifa ederek CHP'ye katıldı ve CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı destekleyeceklerini açıkladı.İYİ Parti'nin 31 Mart seçimlerine "ittifaksız" katılma kararı sonrası partideki tepki istifalarına bir yenisi daha eklendi. Yerel seçimlere sayılı günler kala Antalya'da İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar,

İYİ Parti'nin 31 Mart seçimlerine "ittifaksız" katılma kararı sonrası partideki tepki istifalarına bir yenisi daha eklendi. Yerel seçimlere sayılı günler kala Antalya'da İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Başak Karataş ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 İYİ Partili istifa ederek CHP'ye katıldı.

iyi-partide-deprem-suruyor-150-kisi-istifa-etti-chpye-katildi-f93a.jpg

Uysal: Ortak Hayalimiz Var

İYİ Partililer, CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı da olan Ümit Uysal'a yerel seçimlerde destek vereceklerini ilan ettiler. Törende CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Muratpaşa İlçe Başkanvekili Can Okan Kıran da yer aldı.

Uysal törende yaptığı konuşmada Antalya İttifakı'nın ilk kıvılcımının Muratpaşa'dan çaktığını ve bu ittifakın ortak paydasının beraber bir Türkiye hayali kurmak olduğunu söyledi. Uysal, Türkiye'nin ortak hedeflerinden uzaklaşmasına ve ortak umutlardan uzaklaşmasına tahammüllerinin olmadığını dile getirerek "Demokrasi içinde, demokratik yöntemlerle ülkemizin sürüklendiği bu olumsuz gelişmelere hep birlikte karşı koymak üzere bir araya geldik" dedi.

CHP'den Karşılama

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise partisine katılan İYİ Partililere "Yuvanıza hoş geldiniz. Bu yuvaya giren herkes CHP'nin eşit üyesidir. Hiç kimse dışlanmaz" diye seslendi. Muratpaşa İlçe Başkanvekili Okan Can Kıran da "Bizler özünde adaleti, demokrasi ve cumhuriyeti savunan insanlar olarak aslında Türkiye İttifakı'nı temelde çoktan kurmuş vaziyetteyiz" dedi.

İYİ Parti'den Açıklama

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ise istifa eden yönetim kurulu üyeleriyle seçimlerde Uysal'ı destekleyeceklerini belirtti. Özçivi, "Bu ittifakta Muratpaşa halkımız yer alıyor. Yol arkadaşlarımız, dostlarımızla birlikteyiz. Muratpaşa'da ittifakımızı sağladık. Başkanımız Sayın Uysal'ın da dediği gibi 'oy birliğini', 'güç birliğini' kurduk, el ele verdik. Şimdi yeni hedefler için birlikte, daha ileri adımlar atacağız. Hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Gelecek Partisi de Destek Veriyor

Diğer yandan Başkan Uysal'ın salı günü gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Muhammed Acar da yer almıştı.

Antalya'da İYİ Parti'den 150 kişinin istifa ederek CHP'ye katılması ve CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkanı adayı Ümit Uysal'a destek vermeleri yerel seçimlerde önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Bu haber toplam 4682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum