İYİ Parti’de Ekinci, adaylığını açıkladı

İYİ Parti’de Ekinci, adaylığını açıkladı
Sosyolog Deniz Ekinci, İyi Parti Menteşe İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 2. Olağan Kongre öncesi adaylığını açıklayan Ekinci, “Göreve...

Sosyolog Deniz Ekinci, İyi Parti Menteşe İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 2. Olağan Kongre öncesi adaylığını açıklayan Ekinci, “Göreve gelmemiz durumunda hedefimiz ayrım yapmadan tüm kapılara ulaşarak partimizi iktidara taşımak olacaktır” dedi.

Sinem Karakaya

Coronavirüs nedeniyle 15 Mart’ta kongrelerine ara veren İyi Parti, 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesinin ardından kongrelerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Temmuz ayında ilçe kongrelerini tamamlamayı hedefleyen İyi Parti, Temmuz ayının sonunda il kongresini gerçekleştirecek. Bu kapsamda 2. Olağan Kongre öncesi İyi Parti Menteşe İlçe Başkanlığı’na Sosyolog Deniz Ekinci aday oldu.

Parti binasında adaylığını açıklayan Ekinci, “Partimizin 2. Olağan Kongresi’nde Menteşe İlçe Başkanlığına adayım. Göreve gelmemiz durumunda tüm yol arkadaşlarım ve gençlik kollarımızla birlikte hedefimiz; ilçemizin tüm mahalle ve köylerinde etkin çalışıp teşkilat yapısını güçlendirmek, üye sayısını arttırmak,  ayrım yapmadan tüm kapılara ulaşarak partimizi iktidara taşımak olacaktır” dedi.

Deniz Ekinci açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Toplumsal yaşamı düzenleyen hizmetler aynı zamanda insanca bir yaşamı sürdürebilmenin gerekliliğidir. Hepimizin sorumluluğu vardır. İmkânlar doğrultusunda insanın kendini gerçekleştirmesi mümkündür. Bunu da sosyal adalet anlayışı ile desteklemeliyiz. Toplumun üyesi kabul edilen bireylerin toplum ile ilişkilerinin daha nitelikli olmasının önünde ‘fırsat eşitsizliği’ önemli bir sorun olarak durmaktadır. Ezilen, ötekileştirilen, ayrımcılığa uğrayan herkesin yanında durarak hiçbir fark gözetmeden onların haklarını korumamız, savunmamız ve dayanışma içinde olmamız gerekir. Birlikte güçlüyüz. İnsanlar artık bir şeylerin değişeceğine inanmak istiyorlar. Bu değişimin de İyi Parti çatısı altında tüm üyelerimizle birlik, beraberlik içinde var olarak gerçekleşeceğine inanıyorum. 3 Temmuz Cuma Günü saat 11.00’de yapılacak olan İyi Parti 2. Olağan Kongresi’nin ilçemize, ilimize, ülkemize İYİ gelmesini diliyorum.”

İYİ Parti’de Ekinci, adaylığını açıkladı

Deniz Ekinci kimdir?

İlkokula Gülağzı Köyü’nde beş sınıfın bir arada öğrenim gördüğü tek öğretmenli okulda başladı. İlk, orta ve liseyi Bursa’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Bankacılık Sigortacılık alanında çalışıp emekli olduktan sonra özel şirketlerde yönetici, kadın sığınma evinde sosyolog olarak çalıştı. 2018 yılında Muğla İyi Parti’de Eğitim Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevini üstlendi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldı. Çevre,  yerel tohum, tarım, eğitim, kültür, sanat, kadın ve çocuk özellikle ilgilendiği alanlar. Biri üniversite mezunu, diğeri henüz üniversite öğrencisi olan 2 çocuk annesi.

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.