İYİ Parti'de toplu istifa

İYİ Parti'de toplu istifa
İzmir'in Selçuk ilçesinde İYİ Parti'de sular durulmuyor. Eski İl Başkan Yardımcısı Levent Görür, İlçe Başkanı Deniz Kayapınar ve yönetim kurulu üyeleri dahil olmak üzere 100'den fazla partili, istifalarını sunarak CHP'ye geçeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Selçuk'ta toplu istifa yaşandı. İstifa eden partililer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in CHP adayı olarak seçimlere katılmasını destekleyeceklerini açıkladı.

aw145268-01-0qmz.webp

Levent Görür:

"Çalışmalarını beğendiğim, 5 yıldır belediye başkanlık görevini yapan, hatta son zamanda adı ciddi anlamda büyükşehir adaylığı için geçen CHP adayı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’i şahsi olarak destekleme kararı aldım" dedi.

Deniz Kayapınar:

2019 yılından beri İYİ Parti'nin içerisinde olduğunu, çeşitli kademelerde görev aldığını ve yaklaşık 2 yıldır da İYİ Parti İlçe Başkanı olarak görev yaptığını söyledi.
"Parti içi yaşanan gelişmeler neticesinde İYİ Parti'den istifa etme kararı aldım. Hem ilçe başkanlığından hem de üyelikten istifa ettim" dedi.

Yerel seçimlerde Selçuk'ta CHP'yi ve Filiz Ceritoğlu Sengel'i destekleyeceklerini açıkladı.
Bu gelişme, İzmir'de CHP ve İYİ Parti arasındaki dengeleri değiştirebilecek bir hamle olarak yorumlanıyor.

İzmir'de genel olarak CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak zayıflayabilir. Sonuç olarak, İYİ Parti'de yaşanan bu toplu istifa, İzmir'de siyasi dengeleri değiştirebilecek bir gelişme.

İYİ Parti Genel Merkezi'nden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.