Jeoloji Profesörü açıkladı: "Ege'de deprem riski dünden daha fazla"

Jeoloji Profesörü açıkladı: "Ege'de deprem riski dünden daha fazla"
 MUHABİR
Muğla'da sabah saatlerinde yaşanan 4.4 büyüklüğünde ki deprem sonrasında KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Ege'de deprem yaşanma riskinin arttığını açıkladı.

Muğla sabah saatlerinde yaşanan depremle sarsıldı. Marmaris ilçesinin Akdeniz açıklarında saat 07.27'de meydana gelen 4.4 büyüklüğünde ki deprem herkesi korkuttu.

Deprem sonrasında yetkililer tarafından herhangi bir olumsuz bir durumun yaşanmadığı kayda geçirilirken Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar da bulunan Bektaş, "Ege'de deprem tehlikesi dünden daha fazla" ifadelerini kullanarak Muğla ve çevresinde deprem yaşanma riskinin arttığını belirtti.

Prof. Dr. Osman Bektaş'ın açıklamaları şu şekilde;

"4,4 MUĞLA DEPREMİ. Ege'de deprem tehlikesi dünden daha fazla! Neden? Büyük gerilmelerin kaynağı olan Girit-Rodos dalma-batma zonunun son bir yıl boyunca kuzeye aktardığı stres Muğla ve çevresindeki fayları sürekli gererek BATI ANADOLU DEPREM KÜMESİ'NİN daha da büyümesine zorluyor."

ssss.jpg

giifog5xiaa-cmm.jpg

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.