KADEM Muğla temsilciliği Akyaka’da buluştu: “Kadın hayattır, Kadem kadını hayata bağlar”

KADEM Muğla temsilciliği Akyaka’da buluştu: “Kadın hayattır, Kadem kadını hayata bağlar”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akyaka’da bir araya gelerek kadınlar gününü kutladı.

KADEM Muğla temsilciliği Ula’nın Akyaka Mahallesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
KADEM 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşmasına katılan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın kadınlara karanfil dağıttı.

whatsapp-image-2024-03-08-at-12-19-19-001.jpeg

“HAYATIN YÜKÜNÜ EN FAZLA KADINLAR OMUZLUYOR”
KADEM Muğla Temsilcisi Dr. Eriş Başaran Akça, “Kuruluş tarihi olan 8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadının onuru ile yaşayacağı güvenli bir toplum ve adaletli bir gelecek inşa etmek için çalışan KADEM bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyasında Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınları konu ediniyor.
Deprem, savaş, göç gibi olağanüstü durumlarda; kıtlık, açlık, kuraklık, yoksulluk, hastalık gibi zorluklar karşısında hayatın yükünü en fazla kadınlar omuzluyor. Engelli çocuğu olan, evde bakıma muhtaç yaşlısı bulunan, kıtlık, yoksulluk demeden çocuklarını doyuran, en ağır şartlarda çalışan kadınların zorlu hayat mücadelesine dikkat çekiyoruz” dedi.
whatsapp-image-2024-03-08-at-11-45-34.jpeg“KADINLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
KADEM Muğla Temsilcisi Dr. Eriş Başaran Akça, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Bu yılki kampanyamızda, en zor şartlarda bile yılmayan, pes etmeyen, hayata ve umuda sıkı sıkıya sarılan, mücadele eden kadınların gücünü ve bitmeyen umudunu vurgulamaktayız.
Deprem, savaş, göç, hastalık ve yoksullukla baş etmeye çalışan kadınların yüzlerine ve duygularına odaklanıyoruz.
Bizler 11 yıldır ‘Varoluşta Eşitlik, Sorumlulukta Adalet’ ilkesiyle kadın hakları savunuculuğu yapıyoruz. Kadının onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adaletli bir gelecek inşa etmek amacıyla tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şiddetle mücadele, gençlik ve temsilcilik çalışmaları, ulusal ve uluslararası etkinlikler, akademik çalışmalar gibi farklı alanlarda faaliyetler yürütüyoruz. KADEM olarak ülke genelinde bugüne kadar İnnovasyonda Kadın, Geleceğe İşbaşı, Kadın Destek Merkezi gibi büyük projeleri hayata geçirdik. Muğlamızın da içinde bulunduğu 55 ildeki temsilcilikleriyle bölgesel sorunlara eğiliyor, dayanışma ruhu ile kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz.
“SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYADA DA GÜÇLÜ BİR KADIN STK AĞI OLUŞTURUYORUZ”
Ulusal ve uluslararası proje ve etkinliklerle, sadece Türkiye’de değil dünyada da güçlü bir kadın STK ağı oluşturuyoruz. Gururla söylemek isterim ki G20 bünyesinde, kadının iş hayatındaki etkinliğini arttırmak amacıyla kurulan W20 de kadın çalışmalarında görev alan 3 STK dan biri de KADEM’dir.
Kıymetli katılımcılar bizim için 8 Mart çok özel bir gün… Çünkü bizim doğum günümüz… KADEM 8 Mart 2013’te Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul’da kuruldu ve kurulduğu günden beri bizler yani kadınlar için hak savunuculuğu noktasında mücadele ediyor. 2018 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bildirisini, 2021 yılının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise, Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesini yayınladı.

whatsapp-image-2024-03-08-at-11-45-30.jpegBu bildirgelerde, kadının yüklendiği tüm sıfat ve rollerinin öncesinde ‘birey’ olduğunu, en temel insani haklarının hiçbir kişi ve kurum tarafından ihlal edilemeyeceğinin altını çizdik.
‘Akıl, ruh ve beden bütünlüğü dokunulmazdır’ ilkesiyle, kadına yönelik dayak, taciz, tecavüz gibi fiziksel şiddet türleri ile zayıf ve yetersiz görme, sürekli kontrol etme, küçük düşürme gibi psikolojik şiddet türlerinin kabul edilemez olduğunu ifade ettik. İşte bu nedenle de Hak ve adalet iddiasındaki tüm kişi ve kurumları, bu ilkelerin koruyucusu ve uygulayıcısı olmaya davet ediyoruz.

whatsapp-image-2024-03-08-at-13-17-29.jpeg

Son olarak değinmeden geçmek istemiyorum, KADEM 6 Şubat depremlerinde de kadınlarımızın yanında oldu. Bundan bir yıl önce 2023 yılının 8 Martında yani Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgesindeydik. Depremin 3. haftasından itibaren bölgede faaliyete geçen KADEM Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da hayata geçirilen KADEM Kadın Destek Merkezleri ile bölgedeki kadınlara yönelik çalışmaları hızlıca başlatarak psiko-eğitimler ve grup çalışmaları ile 6 bine yakın kadına ulaştı ve her birine destek sağladı. Kadın hayattır, Kadem kadını hayata bağlar.”

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.