Karaçulha 3. Yörük Şöleni

Karaçulha 3.  Yörük Şöleni
Yayla Karaçulha’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.Seydikemer’e bağlı Yayla Karaçulha Mahallesi’nde Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilen...

Yayla Karaçulha’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Seydikemer’e bağlı Yayla Karaçulha Mahallesi’nde Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilen Yörük şenliğinde at, eşek, keçi ve koyunlarla yürüyüş yapılarak, Yörük göçü canlandırıldı.

Yapmış oldukları sosyal sorumluluk projeleri ve gelenek, görenek kültürlerini yaşatmak adına sergiledikleri çalışmalar ile Fethiye’nin en başarılı dernekleri arasında olan Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan ve bu yıl da 3.’sü yapılan “Geleneksel Yörük Şenliği”ne vatandaşların yanı sıra Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli, Yayla Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Dramsız, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak da katıldı.

Etkinliklerin gündüz bölümünde halat çekme, çuval, yoğurt yeme, sandalye kapmaca, Yumurta taşıma, eş taşıma gibi yarışların yanı sıra eşek yarışması da yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalara ilgi de yoğun oldu. Yörük oyunlarının oynandığı şenlikte Kadınlar ve erkeklerin katıldığı sandalye kapmaca ile çuval yarışında yarışmacılardan düşenler oldu.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Şeref Koç, şenliğin amacının mahallede Yörük kültürünü canlı tutmak olduğunu söyleyerek, “Şenliğimizin bu yıl üçüncüsünü yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Şenliğimizi her yıl biraz daha büyük, daha kapsamlı hale getirmek için çabalıyoruz. Şenliğimizin amacı Yörük kültürümüzü canlı tutmak. Eski oyunlarımızı burada sergiliyoruz. Yarışmalar düzenleyerek, gelecek nesillerin bu oyunları görmesini sağlıyoruz. Dereceye girenlere ödül veriyoruz. Amacımız Atalarımızın yaşadıklarını bizden sonraki nesillere aktarabilmek.”dedi.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Şeref Koç son olarak “Karaçulha Gönüllüleri Derneği Yayla Yörük Şenliği programına maddi manevi desteklerini esirgemeyen yaylacılık kültürümüzü yaşatmak için var güçleriyle yanımızda olan esnaflarımıza, Karaçulha Mahallesi halkımıza, bu kadar güzel bir şölen yapılabilmesine olanak sağladıklarından dolayı sonsuz teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.”diyerek sözlerine son verdi.

Bu haber toplam 715 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.