Kent Konseyi tepki çeken çalışma alanında forum düzenledi: Büyükşehir yetkilileri katılmadı

Kent Konseyi tepki çeken çalışma alanında forum düzenledi: Büyükşehir yetkilileri katılmadı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesinde yer alan Menteşe Kent Parkı ve toplanma alanın içindeki parkın sökülmesi, park yerine Kent Market planlanması vatandaşları isyan ettirmişti. Menteşe Kent Konseyi, park yerinde vatandaşlar ile birlikte forum düzenledi.

Menteşe’nin Karamehmet Mahallesi Menteşe Kent Parkı ve toplanma alanında yapılan çalışmalar tepki toplamıştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, park içerisine kent marketi yapılacağını duyurmuştu.

Menteşe Kent Konseyi, park yerinde vatandaşlar ile birlikte forum düzenledi.

Günlük hayatta çocukların kullandığı park için düzenlenen foruma çocuklarda katıldı.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KATILMADI

Menteşe Kent Konseyi'nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Karamehmet Mahallesi Menteşe Evleri Bölgesinde halkın Kent Park olarak kullandığı ve deprem toplanma alanı olan yeşil alanda, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından (ticari alan olarak belirlenmiş) market inşaat faaliyetine başlanması üzerine Menteşe Evleri Sakinleri bu uygulamaya tepki göstermişti.
Bir sabah ansızın kepçelerin park alanına girmesiyle halkın haberdar olduğu, öncesinde ne mahalle muhtarı ne de kent sakinleri ile görüşülmediği anlaşılan, fiilen yeşil alan olarak kullanılan, market yapmak üzere faaliyete geçilen inşaat alanında Menteşe Kent Konseyi’nin çağrısıyla 07.01.2024 Pazar günü basın açıklaması yapılmış ve apartmanlarda imza kampanyası başlatılmış ve halk, konunun tartışılması için düzenlenecek foruma davet edilmişti.
14 Ocak Pazar günü halkın katılımı ile düzenlenen foruma davet edilmesine rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katılmadığı görülürken halk imza kampanyasının yaygınlaştırılması ve büyükşehir belediyesine teslim edilmesi, referandum yapılarak halkın talebinin değerlendirilmesi vb. eylemlilik süreci ile faaliyeti durdurma kararlılığını ifade etti.

İNŞAAT ALANININ ÖNÜNE SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Ardından forum katılımcıları ile inşaat alanının önüne sloganlarla yürüyüşe geçildi. ‘Parkıma Dokunma’ sloganları ile çocuklar yürüyüşün en ön saflarında yer aldı.
Tepkilerin yükselmesine rağmen forum sonrasında da inşaat faaliyetinin sürdüğünü ve park alanının dokusunun bozulmaya devam edildiğini de üzüntüyle izledik.
Kent hakkımızı kullanarak yasa ve yönetmeliklerin bize yüklediği ‘kentin hakkını ve hemşerilerimizin hukukunu’ koruma sorumluluğumuz gereğince tüm hemşerilerimizle birlikte, dayanışmayla kent için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kent Parka sahip çıkacağız."

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.