Kirliliğin Sebebi Beceriksiz Belediyeler

Kirliliğin Sebebi Beceriksiz Belediyeler
Muğla'nın Datça ilçesindeki doğaseverler, inşaat atıkları ve molozlarla dolan Kargı Deresi yatağı boyunca yürüyerek, bölgede çöp yığını oluşmasına tepki gösterdi. Kargı Deresi'ndeki atıkların bir an önce kaldırılması...

Muğla'nın Datça ilçesindeki doğaseverler, inşaat atıkları ve molozlarla dolan Kargı Deresi yatağı boyunca yürüyerek, bölgede çöp yığını oluşmasına tepki gösterdi. Kargı Deresi'ndeki atıkların bir an önce kaldırılması için gerekenlerin yapılmasını istedi.

Datça merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve denize kadar ulaşan Kargı Deresi yatağının çöplüğe dönmesi, doğaseverleri harekete geçirdi. Datça Yerel Tohum Derneği'nin çağrısı üzerine, Datça Kirlilik Avcıları ile Muğla Çevre Platformu'ndan (MUÇEP) bir grup doğasever, Kargı Deresi yatağı boyunca yürüyerek, bölgede çöp yığını oluşmasına tepki gösterdi. İnşaat atıkları ve molozların yanı sıra otomobil lastiklerinden ev eşyalarına, klozette kadar her türlü atık maddenin bulunduğu dere yatağı, görenlerin tepkisine neden oldu.

Kargı deresinde yapılan inceleme yürüyüşüne katılan Cumhur İttifakı Datça Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Feyzullah Gülada tepkisini “Beceriksiz yöneticilerin yaptıkları sonucu, doğamız kirlenmeye, tüm canlıların yaşam hakkına müdahale ediyorlar” diyerek gösterdi. Kargı deresinde yaşanan çevre kirliliği hakkında açıklama yapan Gülada; “Hafriyat depolama alanları Büyükşehir belediyeleri tarafından belirlenerek onay için Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerinden tahsis istenir. Bildiğimiz kadarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenmiş bir hafriyat alan bulunmamakla birlikte 18.09.2018 tarih ve 46240020-622.01-E.2854/21915 sayılı yazısıyla Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünden 13 ilçede hafriyat döküm alanı bulunup bulunmadığı konusunda bilgi istenmiş. Büyükşehir belediyesi üzerine düşen görevi yapmadan sadece bir nebze işi üzerinden atmaya çalışmış. Yeni bir hafriyat döküm sahası yaratamayan Büyükşehir belediyesi bir yanda dökülen hafriyatları takip edip gereken işlemleri yapamayan bir ilçe belediyesi. Her iki belediye de kendi çözemedikleri bu sorunu Çevre ve Şehircilik müdürlüğüne ihale etmek istiyorlar. İki belediyenin de beceriksizliği sonucu doğamız kirleniyor bu bölgede yaşayan tüm canlıların yaşam hakları tehdit altına giriyor” dedi.

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.