Köy okullarında ders zili heyecanı

Köy okullarında ders zili heyecanı
2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü, yüz yüze ve uzaktan eğitimle başladı. Yüz yüze eğitime başlayan köy okullarında okul ve sınıflarını bayrak ve balonlarla süsleyen öğretmenler,...

2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü, yüz yüze ve uzaktan eğitimle başladı. Yüz yüze eğitime başlayan köy okullarında okul ve sınıflarını bayrak ve balonlarla süsleyen öğretmenler, öğrencilerini çiçeklerle karşıladı.

Muğla’da, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü itibarıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, 63 bağımsız anaokulunda,  köy ve benzeri yerleşim yerlerindeki 183 ilkokul, 105 ortaokulunda, yüz yüze eğitim başladı.

İl genelindeki 351 okulda yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler, Covid-19 salgını tedbirleri altında, ateş ölçümleri yapılarak el dezenfektanı kullandırılarak maskeli ve sosyal mesafeli şekilde okula alındı. Önceden okul ve sınıflarını bayrak ve balonlarla süsleyen öğretmenler, öğrencilerini çiçeklerle karşıladı.

İSTİKLAL MARŞI’MIZ, ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE COŞKUYLA SÖYLENDİ

Eğitim öğretimde 2. yarıyıl döneminin ve köy okullarının yeniden yüz yüze eğitime başlaması sebebiyle il programı Marmaris İlçesinde gerçekleştirildi. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Marmaris Turunç Saadet Zeki Ünsal İlkokul - Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Protokolün katılımıyla gerçekleşen bayrak töreninde İstiklal Marşı’mız, öğrencilerle birlikte coşkuyla söylendi.

Muğla’da bağımsız anaokulları ile köy okullarının tüm kademelerindeki toplam 27 bin 399 öğrencinin yüz yüze eğitime başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Töre, “Hasret bitti, yavrularımız uzun bir aradan sonra özledikleri okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına; öğretmenlerimiz de rengârenk çiçeklerine, hepsi birbirinden değerli öğrencilerine kavuştu.” dedi.

Öğrencilerin Covid-19 salgını tedbirleri altında, sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir ortamda yüz yüze eğitme başladıklarına vurgu yapan Töre, bu bağlamda Muğla’da tüm okulların hijyen koşullarını yerine getirdiğini ve “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandığını söyledi.

İlk haftaların oryantasyon faaliyetleriyle geçirilmesinin öğrencilerin okula daha çabuk adapte olması adına önem taşıdığına değinen Töre; öğretmen, öğrenci ve velilere, ikinci dönemin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz ve Erhan Oğuz tarafından, anneleri Güler Oğuz adına yaptırılan Turunç Saadet Zeki Ünsal anasınıfı, yemekhane ve çatısı yerinde görüldü. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Okulun EBA Destek Noktasından hayırseverlerle canlı bağlantı gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, hayırseverlerin eğitime sundukları katkılarından dolayı teşekkür edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin ikinci yarıyıl dönemi mesajında şu ifadeler yer aldı:

“2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine, 15 Şubat itibarıyla başlıyoruz. Bugün bağımsız anaokulları ile köy okullarının tüm kademelerindeki toplam 27.399 öğrencimiz, sınıflarında ders başı yapıyor. Nihayet hasret bitiyor, yavrularımız uzun bir aradan sonra özledikleri okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına; öğretmenlerimiz de rengârenk çiçeklerine, hepsi birbirinden değerli öğrencilerine kavuşuyor.

İlimizdeki 124 bin 273 öğrencimiz ise evlerinde uzaktan eğitimle ikinci yarıyıla başlarken 1 Mart tarihinden itibaren tüm ilkokulların her kademesi ile ortaokulların 8. sınıfları, liselerin 12. sınıfları yüz yüze eğitime geçecek. Dileğimiz salgın tehdidinin bir an önce sona ermesi ve tüm öğrencilerimizin okullarına kavuşması.

Şu bilinmelidir ki öğrencilerimizin hijyenik, sağlıklı ve güvenli bir okul ortamında eğitim alması birinci önceliğimiz. Bu bağlamda ilimizde gerekli koşulları yerine getiren  tüm okullarımızı "Okulum Temiz" belgesiyle tescillendirdik. Bunun sürekli ve sürdürülebilir olması adına hep birlikte çaba göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2020/2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl döneminin öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor; sağlıklı, başarılı ve mutlu günler temenni ediyorum.”

Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.