“Küçük Şehrin Büyük Hikayesi”

“Küçük Şehrin Büyük Hikayesi”
Futbolun günümüzde yapılan spor dalları arasındaki önemi ve yeri tartışılmaz. Milyonlarca kişi sporcu olarak, çok daha fazla sayıdaki kişi de seyirci...

Futbolun günümüzde yapılan spor dalları arasındaki önemi ve yeri tartışılmaz. Milyonlarca kişi sporcu olarak, çok daha fazla sayıdaki kişi de seyirci olarak, futbol sporuna katılırlar. Oynayanları ve seyredenleri yanında, çalıştıranları ve yardımcı elemanları ile çağımız futbolu, bir endüstri haline gelmiş. Uzmanlar tarafından bir oyun olarak kabul edilen futbol, birçok ulus tarafından, gençlerinin ruhen ve bedenen sağlıklı yetişmesi yanında, sosyolojik ve psikolojik açıdan, gelişimlerindeki olumlu etkilerinden dolayı, bir eğitim vasıtası olarak kabul edilmekte.

***

Peki ya Basketbol?  Futbolun tersine çok sermaye ve çok fazla endüstri olarak görülmüyor hala ülkemizde. Muğla’da ise Basketbolu gençlere sevdiren bir Ormanspor var. Kurulduğu günlerde sadece amatör ligde futbol takımından ibaret olan Ormanspor, Genel Menajer İlker Cömert’in ilk olarak antrenör olarak takıma katılmasının ardından değişti. O dönemde Muğla genelinde salon sporlarında ki tek temsilcimiz GELİ Voleybol takımı idi. Gençleri salon sporlarına çekmenin yaz kış spor yapma alışkanlığı kazandırmak için salon sporlarında başarıya ihtiyaç vardı bunu da Muğla Ormanspor başardı.

****

İl liglerinde başlayan serüveni Türkiye 2. Ligine kadar uzandı. Şimdi kendi sahasında oynadığı her maçta dolu tribünlere oynuyor. Amatör bir futbol takımının bütçesinden daha düşük bütçelerle bu ligde başarılı olacak kadroyu kurma şansı bulunan Muğla Ormanspor son dönemde gelen cüzi yardımlarla ayakta kalabiliyor. Deyim yerinde ise küçük bütçe ile mucizeler yaratıyor. Yaz aylarında açılan Ormanspor Basketbol okulları ile de yüzlerce genci salon sporlarına yönelterek toplumsal görevini fazlasıyla yapıyor.

Şimdi Ormanspor’a sahip çıkma zamanı. Kim elini taşın altına sokabilecek onları görme zamanı. Yıllar önce maddi sıkıntılar yüzünden elimizden kaçırdığımız fırsatı tekrar kaçırmayalım. Maddi sıkıntılar yüzünden GELİ Voleybol takımı artık yok. Aynı şey Ormanspor’un da başına gelmesin.

***

Günümüzde spor sadece insanların fiziki ve psikolojik açıdan güçlenmesi için sürdürülen bir faaliyetler bütünü olmaktan, daha ileri gitmiştir. Bununla birlikte spor, sorumluluk ve iş birliği eğilimi ile düzen sağlama kabiliyetini ortaya çıkararak kişinin sosyalleşmesine yardımcı olan önemli bir kurum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bireyin sosyal yaşamı içerisinde, psiko-sosyal gelişimini desteleyerek bunu hızlandırmasına yardımcı olan faktörlerin başında spor yer alıyor. Sporun kişilerin psiko-sosyal gelişiminde önemli bir yeri olduğu, insanların sosyal ve psikolojik bakımdan aktif kılmanın en kolay yolunun spordan geçtiği unutulmamalıdır. Birey sportif etkinliklere katılmakla, manevi yalnızlığın

doğuşunu hazırlayan etkileri gidererek, iş hayatında görülen ve daha sonra genelleşerek sosyal

hayata yansıyan, amaçsızlık ve monoton çalışma şartlarının doğurduğu kötümser ve bunalımlı

tutumların giderilmesini en kolay spor yolu ile ortadan kaldırabilir.

***

Sadece kendimiz için, geleceğimiz olarak düşündüğümüz çocuklarımız için Ormanspor’a sahip çıkalım. Ormanspor Muğla için sıradan bir basketbol takımı değil. Tabela nüfusu 100 bin civarında olan Muğla kent merkezi yeni adıyla Menteşe’nin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan Muğla Ormanspor “Küçük Şehrin Büyük Hikayesi” sloganıyla Muğlalı spor severleri takımlarına destek olmaya davet ediyorum. Herkes gücü kadar destek olsun yeter. Kiminin tribün desteği kiminin maddi desteği ile Ormanspor Muğla’yı ülke genelinde tanıtmaya ve temsil etmeye devam edecek.

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.