Mahkeme iptal etmişti! Ağaoğlu’nun Turizm Kenti Projesi için yeniden süreç başlatıldı

Mahkeme iptal etmişti! Ağaoğlu’nun Turizm Kenti Projesi için yeniden süreç başlatıldı
Yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi için Muğla 2. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesinin ardından proje için verilen ruhsatta iptal edilmişti. Proje için yeniden inceleme değerlendirme süreci başlatıldı.

Milas’ın Dörttepe Köyü mevkiinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına yakın bir bölgede İş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat tarafından yapılması planlanan turizm kenti projesi için verilen “ÇED olumlu” kararı için Muğla 2. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermişti.

ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesinin ardından Milas Belediyesi’nce proje için verilen ruhsatın iptal edilmişti.

YENİDEN İNCELEME DEĞERLENDİRME SÜRECİ BAŞLATILDI

Birçok kesim tarafından tepki toplayan proje için yeniden inceleme değerlendirme süreci başlatıldı. Proje ile ilgili olarak 24 Nisan’da İDK toplantısı yapılacak.

E-çed duyuru sisteminde yapılan açıklamada; “MUĞLA ili MİLAS ilçesi sınırları içerisinde Akdeniz İnşaat Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 24/04/2023 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir.”

HABER:GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 1427 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.