Mehmet Kocadon: Beni terörist gibi adliyeye sevk ettiler

Mehmet Kocadon: Beni terörist gibi adliyeye sevk ettiler
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon örgüt kurmak ve yönetmek suçundan tutuklanmıştı. 8’i tutuklu 80 sanığın bulunduğu dava adliye geniş salon...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon örgüt kurmak ve yönetmek suçundan tutuklanmıştı. 8’i tutuklu 80 sanığın bulunduğu dava adliye geniş salon bulunmadığı için Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda görülmeye başladı. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ceza evi aracından duruşma salonuna girerken zafer işareti yaptı. Kocadon’un ellerinde kelepçe olmadığı görüldü. Bodrum’dan duruşmayı izlemek için yaklaşık bin 500 kişi geldi.

Örgüt kurmakla suçlanıyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek " iddialarıyla Bodrum 3.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Muğla düğerek E Tipi Kapalı cezaevine gönderilmişti. Aralarında belediye meclisi üyelerinin de bulundu 8 tutuklu toplam 80 sanığın ilk duruşmasına dün başlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da sanıkları arasında yer aldığı davada duruşma salonu yetersiz kalınca, mahkeme konferans salonuna taşındı. Duruşma Muğla Adliyesi'ndeki duruşma salonları yetersiz olması nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile tutuklu ve tutuksuz yargılanan tüm sanıklar katıldı.

Bin 500 kişi geldi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ilk duruşmasına Kocadon’a destek için Bodrum’dan yaklaşık bin 500 kişi geldi. Başkan Kocadon’a destek için gelen kişiler üzerinde Kocadon’on fotoğrafları olan şapka, tişört ve bayraklar bastırdılar. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonuna cezaevi aracıyla getirildi. Cezaevi aracını görenler belediye başkanını alkışladılar ve destek sloganları attılar. Cezaevi aracından zafer işaretiyle inen belediye başkanı Kocadon’u kendisini desteklemeye gelen bin 500 kişiye el salladı. Belediye Başkanının ellerine kelepçe takılmadığı görüldü. İlk günkü duruşmada 80 sanığın kimlik tespitleri yapıldı.

Aylık gelirim 15 bin dolar

Örgüt kurmak ve yönetmek suçlamasında hakim karşına çıkan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a hakim mesleğini ve aylık gelirini sordu. Mesleğim turizmcilik diyen Kocadon “ aylık 15 bin dolar gelirim var.Gayrimenkullerimin geliri ise yaklaşık 200 milyon dolar” dedi. Kocadon ifadesinde yaklaşık 13.5 yıldır Bodrum'da Belediye Başkanlığı yaptığını ve bugüne kadar halktan büyük bir destek aldığını kaydeden Kocadon hakkındaki iddiaların hiçbirini kabul etmedi. Görevde bulunduğu başkanlık sürecinde milyon dolarlık yatırımlara imza attığını kaydeden Kocadon şunları söyledi:

“Hiçbir şaibeli olayım yoktur. Bilirkişi raporlarında bile suçum olmadığı gözüküyor ama buna rağmen karşınızdayım. Bu suçlamaların hiçbiri üzerimde tutmaz. Ailemden aldığım terbiye ve yapı olarak bu suçları işlemem mümkün değil. Onurumla, şerefimle, çocuklarıma bırakacağım ismimle Bodrum tarihine geçecek bir isim olarak suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Hakkımdaki suçlamaların ortak noktasında Gümbet gelişim projesi var. 2009 2010 yılları arasında belediye halk işbirliğinde bu projeyi gerçekleştirdik. Gümbet’te kamu alanlarının büyük kısmı işgal olmuş durumdaydı bu projeyle bunu önlemeye çalıştık. Yüze yakın yıkım gerçekleştirdik. İşgallerin önüne geçince hakkımdaki bu şikayetler ortaya atılmaya başlandı. Ben ve ekibim tehdit aldık, ama yılmadık. Bu gün bu projeyle Gümbet’i turizme kazandırdık. Esnafın para kazanmasını sağladık. Hakkımdaki suçlamalara ve dinleme tarihlerine bakıldığında arada 2 yıl var. Belediye yönetim şeması örgüt gibi gösterilmiş rüşveti yüz yüze aldığım iddia ediliyor bunu kabul etmem mümkün değil.”

“İhaleyi Alacağını Bilemezdim”

Hakkındaki ihaleye fesat karıştırma suçlamasını da kabul etmeyen Kocadon, iddianamede adı geçen Oktay Baysal ile nasıl tanıştığını anlattı. Oktay Baysal ile Haziran ayında belediye binasında tanıştığını anlatan Kocadon, “Gümbet projesi ile ilgili ihaleye fesat karıştırma olayında Oktay Baysal’ı tanımıyordum. Kendisi Haziran ayında belediyeye geldi. Odamda kalabalık bir ortamda kendisiyle görüştük. Mevran sistemi hakkında kendisinden bilgi aldım. Başkada bir görüşmem olmadı. Kasım ayında ihale yapıldı. Bu kişinin ihaleyi kazanacağını nereden bilebilirdim” dedi.

“Terörist Gibi Adliyeye Sevk Ettiler”

Emniyet tarafından başlatılan operasyonun yaklaşık 3 yıl sürdüğüne bir gün bile koltuğundan ayrılmadığına dikkati çeken Kocadon kendisini şöyle savunmaya devam etti:

“Bu operasyon yaklaşık 3.5 yıl süren bir olay, belediye başkanı olduktan 4 ay sonra dinlenmeye başlanmışım. Özellikle bir yıl önce alınan dosyalar ve gözaltı süresince koltuğumu hiçbir zaman terk etmedim. İstesem bu süreçte yurt dışına bile gidebilirdim ama gitmedim. Fakat iddia makamı hakkımda yakalama emri çıkarmıştır. Bir Cuma günü herkesin gözleri önünde beni bir terörist gibi adliyeye sevk ettiler. Ben bunu hak etmedim. Bodrum için 13.5 yıl gece gündüz çalıştım tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum.” Kocadon’un ifadesinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti diğer tutuklu sanıklar ile şüpheli sıfatı ile mahkemeye çağrılan 72 kişiyi dinlemeye başladı.

Bu haber toplam 566 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.