Menteşe Belediye Başkanı Köksal Aras’tan Kaçak Yapı ve Çimento Fabrikası Açıklaması

Menteşe Belediye Başkanı Köksal Aras’tan Kaçak Yapı ve Çimento Fabrikası Açıklaması
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Buluşmada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Aras, özellikle kaçak yapılarla mücadele ve çimento fabrikası sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kaçak yapıyla mücadelede Menteşe Belediyesi’nin örnek gösterilecek bir ciddiyetle çalıştığını vurgulayan Aras, “Kaçak yapıyla mücadelede parmakla gösterilebilecek düzeyde bir kararlılıkla hareket ediyoruz. En son bir müfettiş belediyemize gelerek 99 dosyayı incelemek üzere aldı ve 99 dosyanın tamamı sorunsuz şekilde kapandı. Herhangi bir soruşturma söz konusu olmadı. Herhalde başka hiçbir ilçe belediyesinde böyle bir sonuç alınmamıştır” dedi.

Bu mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirten Aras, Menteşe’deki uygulamaların zaman zaman eleştirilere neden olduğunu ifade ederek, “Bazı eleştiriler alıyoruz; ‘Diğer ilçelerde niye olmuyor da Menteşe’de oluyor?’ diye. Bu bizim sorumluluğumuz. Açıkçası vatandaşımıza kızmıyorum. Geçmişte çıkarılan imar afları vatandaşta ‘nasıl olsa af gelir’ algısı oluşturdu. Deprem olmasaydı belki kısa süre sonra yeni bir imar affı çıkacaktı” diye konuştu.

Vatandaşların bu beklentiyle kaçak yapı yaptığını dile getiren Aras, imar affı çıkmadığında sorumluluğun belediyelere yüklendiğini belirterek şunları söyledi:

“Kaçak yapı statüsüne düşen yapılarla ilgili olarak devlet kurumları, ‘Bunları neden tutuyorsunuz?’ diye belediyeye soruyor. Oysa belediyenin hiçbir dahli olmadan sadece yıkım görevi ilçe belediyesine veriliyor. Ancak biz, doğamızı, denizimizi ve kıyılarımızı koruma iddiasındaysak kaçak yapıya kesinlikle göz yummamamız gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Bizde af yok; devletimiz yeni bir af çıkarmadığı sürece bu mücadele sürecek.”

Çimento fabrikasıyla ilgili sürece de değinen Başkan Aras, fabrikanın imar planlarının önce Büyükşehir Belediyesi’nde, ardından Menteşe Belediyesi’nde iptal edildiğini hatırlattı. Bu süreçte davalar açıldığını belirten Aras, “ÇED raporu onaylandı ve şu an onaylı bir ÇED raporu bulunuyor. Firma bize imar durumu ve ruhsat talepleriyle başvuruyor. Ancak imar planı olmadığı için eski koşullarda imar durumu veremeyeceğimizi ve ruhsat düzenleyemeyeceğimizi kendilerine yazılı olarak bildirdik” dedi.

Başkan Gonca Köksal Aras, Menteşe’nin doğal yapısını koruma kararlılığının süreceğini ve hukuktan taviz vermeden çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.