Menteşe Belediyesinden 1 Tonluk Yardım

Menteşe Belediyesinden 1 Tonluk Yardım
Menteşe Belediyesi tarafından tarım arazilerinin korunması, arttırılması ve üreticiye destek çalışmaları kapsamında 2024 yılında belediyeye ait tarım arazilerinden 1 ton sebze ve 5,8 ton zeytinden 550 litre zeytinyağı elde edildi.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, tarım arazilerinin korunması, arttırılması ve üreticiye destek çalışmaları kapsamında 2024 yılında belediyeye ait tarım arazilerinden 1 ton sebze ve 5,8 ton zeytinden 550 litre zeytinyağı elde edildiğini açıkladı.

Menteşe Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerine 1 Ton Sebze Dağıttı (1)

Başkan Köksal, “Geçtiğimiz 2024 yılında belediyemize ait tarım arazilerinde ata tohumlarından yetiştirdiğimiz 1 ton domates, biber ve patlıcanı ihtiyaç sahibi birey ve ailelere ulaştırdık. Ata Tohum Merkezimizde şu an itibariyle Menteşe yöresine ait 105 çeşit ata tohumu bulunuyor. Ayrıca yine belediyemize ait zeytinlik alanlarda bulunan zeytin ağaçlarından toplanan yaklaşık 5,8 ton zeytinden 550 litre zeytinyağı elde ettik.

Menteşe Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerine 1 Ton Sebze Dağıttı (7)

Elde edilen zeytinyağının bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık, bir kısmını da belediyemize ait işletmelerde kullanmaya başladık. İhtiyaç sahibi birey ve ailelere desteklerimiz devam edecek” ifadelerinde bulundu.

Menteşe Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerine 1 Ton Sebze Dağıttı (11)

“MENTEŞE BELEDİYESİNDEN KOOPERATİFLERE VE ÜRETİCİLERE DESTEK”

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, 4 T projesine dayalı olarak tarıma ilişkin yürütülen çalışmalar bağlamında kooperatifler ve üreticilere de desteklerini sürdürdüklerini belirterek “Yerel üreticimize tohum, fide ve tarım aletleri desteğimizi arttırdık.

Menteşe Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerine 1 Ton Sebze Dağıttı (8)

Yerkesik Mahallesi’nde 20 dönümlük alanda yapılan çalışmalarda toplam 5 ton karakılçık buğdayı hasat ettik. Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz ve Bodrum Belediyemiz ile ortak yürüttüğümüz bu projenin amacı da kaybolmaya yüz tutmuş olan karakılçık buğdayının üretimini yeniden arttırmaktı. Geleneksel tarım yöntemleriyle ürettiğimiz bu buğday, hem sağlıklı hem de yerli bir tohum olması açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.