Menteşe'de Kaya Arasında Mahsur Kalan Yavru Kedi, İtfaiyenin Titiz Operasyonuyla Kurtarıldı
12
Ekiplerin titiz çalışması sonucu kurtarılan yavru kedi, güvenli alana alınarak kardeşlerine kavuşturuldu.
Olay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan vatandaşlar ve çevredeki kişiler, kaya arasından gelen kedi seslerini fark etti. Yapılan kontrolde yavru bir kedinin kayaların arasında sıkıştığı belirlendi.
Kedinin kendi imkanlarıyla bulunduğu yerden çıkamadığının anlaşılması üzerine durum Muğla İtfaiyesi ekiplerine bildirildi. İhbarın ardından bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yavru kedinin bulunduğu noktayı belirleyerek kurtarma çalışması başlattı.
22
Kaya yapısının kedinin hareket etmesini engellemesi nedeniyle ekipler, çevreye ve hayvana zarar vermemek için dikkatli bir çalışma yürüttü. Yapılan müdahalenin ardından kaya arasındaki yavru kedi sıkıştığı yerden çıkarıldı.
İtfaiye ekiplerinin çalışması sayesinde kurtarılan yavru kedinin çıkarıldığını gören çevredekiler mutluluklarını çığlık ve alkışla karşılık verdi.
Yaşanan olay, itfaiye ekiplerinin yalnızca yangın ve kurtarma operasyonlarında değil, hayvanların karşılaştığı zorlu durumlarda da müdahale ederek can güvenliğini sağladığını bir kez daha ortaya koydu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.