Menteşe'de Mahalleli İsyan Etti: "Kütüphane Olacakken Meyhane Oldu"
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Şeyh Mahallesi sakinleri, Ağa Konağı’ndan yayılan yoğun yağ ve ızgara kokularından dolayı isyan ediyor. Mahalle halkı, söz konusu işletme hakkında bugüne kadar 350’den fazla resmi şikayette bulunulmasına rağmen yetkililerden hiçbir somut adım atılmadığını iddia etti.
Kütüphane olarak inşa edildiği belirtilen yapının zamanla meyhaneye dönüştüğünü öne süren mahalle sakinleri, çevreye yayılan ağır koku nedeniyle pencerelerini açamadıklarını, evlerinde rahat nefes alamadıklarını iddia etti.
“Evlerimizin içine kadar giren yağ kokusundan bıktık”
Mahallede yaşayan vatandaşlar, Ağa Konağı’ndan çıkan duman ve kokunun tüm sokağı sardığını iddia ederek şunları söylüyor:
“Yağ kokusu, ızgara kokusu evlerimizin içine kadar giriyor. Cam açmak mümkün değil. Çocuklarımızla balkona bile çıkamıyoruz. Bu kadar şikayet edilmesine rağmen kimsenin umurunda değil. Mahalle halkı olarak adeta işkence çekiyoruz.”
“Sesimizi duyan yok, yetkililerden çözüm bekliyoruz”
Konuyla ilgili defalarca belediyeye, zabıtaya ve ilgili kurumlara başvurduklarını belirten vatandaşlar, sorunun görmezden gelinmesinden rahatsız. “Bu bina kütüphane olarak yapılacaktı, şimdi meyhaneye döndü. Gece geç saatlere kadar gürültü, çevre kirliliği ve dayanılmaz kokular mahalleyi yaşanmaz hale getirdi” diyen mahalleli, yetkililerden acil çözüm bekliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.