Muğlalılara Müjde: Yıkılan Hizmet Binasının Yerine Ne Yapılacağı Belli Oldu

Muğlalılara Müjde: Yıkılan Hizmet Binasının Yerine Ne Yapılacağı Belli Oldu
Muğla’nın Menteşe İlçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesinin 1 No’lu Hizmet Binası’nın Yıkım işlemi 1 ayda tamamlandı. Çarşı esnafı ve vatandaşlar yıkılan hizmet binasının yerine park yapılmasını istiyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesinde bulunan 1 No’lu Hizmet binasının yıkımına başlanması nedeniyle, yıkımın yapıldığı brandalarla kapatılmış ve yol araçların geçişine kapatılmıştı.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de bulunan, 2014 yılında İl Özel İdare’nin kapanmasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 1 No’lu Hizmet Binasının, deprem performansının olumsuz olması nedeni ile yıkımına karar verilmişti.

Whatsapp Image 2025 04 24 At 09.59.53 (1)

2 etap halinde yıkılacak olan 1 No’lu Hizmet Binası’nın yıkım çalışmaları Mart ayının ilk haftasında başlamış ve belirli yolların yıkım süresince trafiğe kapatılmıştı.

Yıkım çalışmaları nedeniyle Menteşe İlçesinde trafik adeta felç olmuştu. Muhabirimiz Kenan Gürbüz, yaklaşık 1 ay önce başlayan yıkım işleminin tamamladığını görüntüledi. Yıkım işlemini yapan firmaya ait iş makinelerinin bölgede kalan son molozları kamyonlara yüklüyorlar.

Whatsapp Image 2025 04 24 At 09.59.55

Esnaf Park Olsun İstiyor

Çarşı esnafı ve vatandaşlar yıkılan hizmet binasının yerine park yapılmasını istiyorlar. Bazı vatandaşlar ve esnaflar ise bölgede otopark sorunu olduğu için otopark yapılması önerisini getiriyorlar. Yıkımı gerçekleştiren yüklenici firmanın bugün Yıkım sürecini tamamlamasının ardından Kurşunlu Caddesi’nde trafiğe kapanan yolların da kısa süre içinde trafiğe açılması bekleniyor.

Whatsapp Image 2025 04 24 At 09.59.53

Bu arada Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise geçmişte Muğla İl Özel İdare Binası olan binanın yıkım işleminin tamamlanmasının ardından 1 yıl süreyle açık otopark olarak kullanılacak bilgisini vererek, "Bölgeye 1 yılın sonunda ise çok amaçlı bir bina yapılacak. İçerisinde ağırlıklı olarak kültürel etkinliklerde kullanılacak alanlar olacak" bilgisini verdiler.

Belediye 5 Katlı Hizmet Binası Yapılacak Açıklaması Yapmıştı

Muğla il merkezi Menteşe ilçesinde bulunan, 2014 yılında İl Özel İdare’nin kapanmasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 1 No’lu hizmet binası, deprem performansının olumsuz olması nedeni ile yıkılıyor. Yıkım ihalesi yapılan 1 No’lu hizmet binası yerine, sosyal-kültürel fonksiyonları da içinde barındıran ve vatandaşlara hizmet edecek Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapılacak açıklaması yapmıştı.

Açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesindeki 1 No’lu hizmet binası kısa süre içerisinde yıkılacak. Yıkımın 60 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yeni yapının taban alanı 840 metrekare olacak ve içerisinde sosyal-kültürel alanlar, idari ofisleri olacak şekilde toplamda 5 katlı hizmet binası yapılacağı bilgisi yer almıştı.

Whatsapp Image 2025 04 24 At 10.42.19

Bu haber toplam 5739 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum