MENTEŞE’DE 1 YILDA 10 BİN 964 TON ATIK TOPLANDI

MENTEŞE’DE 1 YILDA 10 BİN 964 TON ATIK TOPLANDI
Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Bayır Mahallesinde 3 bin 958 metrekare alana kurulan Atık Getirme Merkezinde bugüne kadar 10 bin 964 ton atık toplandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onaylı tesiste cam, metal, ahşap, elektronik başta olmak üzere lastik ve civa içeren 15 farklı tür atık Bayır Mahallesindeki Atık Getirme Merkezinde depolanarak, bertaraf edilmek üzere yetki belgesine sahip tesislere gönderiliyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak projelendirilen tesisin, sıfır atık yönetmeliğine uygun bir şekilde hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi, “Atık Getirme Merkezimizi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gerekli onay belgesini alarak halkımızın hizmetine sunduk. Atıklar doğaya ve çevreye zarar vermeden tek bir noktada depolanıyor. Kağıt, karton, kompozit, plastik atıklar, metal atıklar, cam atıklar, ahşap atıkları, tekstil atıkları, atık pil ve akümülatör, elektronik atıklar, atık ilaçlar, bitkisel atık yağlar, hacimli atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler, evlerden kaynaklı tehlikeli atıklar, florasan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, beton tuğla, kiremit ve seramik atıkları burada depolanarak bertaraf edilmek üzere yetki belgesine sahip tesislere gönderiliyor. Bakanlığın belirlediği standartlara uygun olarak projelendirilen tesisimiz sıfır atık yönetmeliği kapsamında işletiliyor. Aynı zamanda isteyen vatandaşlarımız tesisimize gelerek atıklarını bırakabiliyor. Amacımız geleceğimize daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak.” dedi.

Pazar Günleri hariç 08.30 - 17.00 saatleri arasında hizmet veren tesiste bugüne kadar; 9 bin 413 ton karışık ambalaj atığı, 980 kg atık ilaç, Bin 564 kg tıbbi atık, 2 Bin 935 kg bitkisel yağ, 970 kg elektronik atık, 35 Bin kg ömrünü tamamlamış lastik, Bin 507 ton cam atık ve Bin 635 kg atık pil toplandı.

(TEMEL IRMAK)

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.