MENTEŞE’DE “YÜKSEK KADEMELİ KAVŞAK” PROJESİNE BAŞLANDI

MENTEŞE’DE “YÜKSEK KADEMELİ KAVŞAK” PROJESİNE BAŞLANDI
Muğla’nın Menteşe ilçesinde sürücülerin yıllardır trafik çilesi çektiği, ilçenin kanayan yarası haline gelen Denizli, Aydın ve Marmaris yol ayrımındaki Bölge Trafik Kavşağı için “Yüksek Kademeli Kavşak” projesine başlandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, 1 milyar 310 milyon 200 bin 700 TL bedelindeki çalışmanın 1 yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Mete, “Kale-Tavas yolunu yapmakta olan firma bu ihaleyi kazandı. Hatta Denizli yolunda şantiye kuruldu. Ekim aynın sonuna doğru inşaat çalışmaları başlayacak” dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Bölge Trafik Kavşağı’nda(Kötekli Kavşağı) sürücülerin yıllardır çektiği trafik sorunu çözüme kavuşuyor.

Denizli, İzmir, Aydın ve Antalya gibi önemli turizm ve ticaret şehirlerini birbirine bağlayan akıllı kavşak, yoğunluğu taşıyamaz hale gelmiş, vatandaşları canından bezdirmişti.

Konuyla ilgili AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve Muğla Milletvekili Kadem Mete açıklama yaparak, bölgede “Yüksek Kademeli Kavşak” çalışmasının başladığını duyurdu.

“GİRİŞİMLERİMİZ NİHAYET SOMUT NOKTAYA GELDİ”

“Girişimlerimiz nihayet somut noktaya geldi diyerek müjdeyi veren AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, “ İlimizin en önemli sorunlarından biri olarak gözüken projenin hayata geçirilmesinin müjdesini vermek üzere bir aradayız. AK Parti hükümeti, bugüne kadar ulaşım ve sağlık konusunda çok önemli yatırımlar yapmıştır. Ancak artan nüfus ve artan araç trafiği ile birlikte ne kadar yol yaparsanız yapın zamanla yolların yetmediğine şahit olabiliyoruz. İlimizde artan nüfusla birlikte son birkaç yıldır trafikte sorun haline gelen Marmaris Kavşağı olarak ifade ettiğimiz kavşağın yerine akıllı bir kavşak yapımı konusunda girişimlerimiz olmuştu. Nihayet somut bir noktaya gelindi. Muğla’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

“KAVŞAĞI, KALE-TAVAS YOLUNU YAPAN FİRMA YAPACAK”

Projenin 1 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, ayrıntıları şu şekilde anlattı:

“İl Başkanı olduğum dönemde sayın bakanımız geldiğinde bölgede inceleme yapmıştık. Detaylı incelemeler sonucu proje onaylandı. Bununla ilgili ihaleye çıkıldı. Kale-Tavas yolunu yapmakta olan firma bu ihaleyi kazandı. Hatta Denizli yolunda şantiye kuruldu. Ayrıca bugün sontaj çalışması da başlayacak. Kamulaştırma yapılması gereken yerler var. Bu çalışmalar sezonun yoğunluğunu da dikkate alarak yapılacak. Sezon bittikten sonra da Ekim aynın sonuna doğru inşaat çalışmaları başlayacak. 1 yıl içinde kavşağın tamamlanması bekleniyor.

“PROJE BEDELİ 1 MİLYAR 310 MİLYON 200 BİN 700 TL”

“Karayolları, bakanımızla ve müteeahit firmayla da proje üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Ortaya çıkacak proje hem görsel olarak hem de sorunu kökten çözecek. 3 ayrı yükseltili geçişler var. Hiçbir ışık olmadan, hiç beklemeden, trafiği sıkıştırmadan, hangi yönden gelirse gelsin araçların duraklama yapmadan gidebileceği bir proje. Proje bedeli 1 milyar 310 milyon 200 bin 700 TL’lik bir proje. Oldukça yüksek maliyetli fakat sorunu Muğla’mızdan tamamen gidermiş olacağız.”

BÜYÜKŞEHİR’E TEK ŞERİT TEPKİSİ!

“Bu Karayolların sorumluluğunda olan bir proje. Bu kavşağı geçtikten sonra Muğla’nın içerisine girerken Büyükşehir Belediyesi’nin tek şeritli yoluyla karşılaşacaklar. Orada bizim yapabileceğimiz bir şey yok çünkü orası Büyükşehir’e ait. Başka hiçbir şehirde, şehrin ana girişinin tek şerit olduğu, daraltıldığı bir yer var mı bilmiyorum. Böyle Avrupai bir yoldan geçtikten sonra yaklaşık 600 metre sonra tek şehirde düşecek olan trafiği Büyükşehir Belediyesi nasıl çözer, onların kabiliyetine kalmış.”

“KAVŞAĞI 1 YILDA BİTİRECEĞİZ, BÖLGE MÜZESİ HALA TAMAMLANMIŞ OLMAYACAK”

“Bu proje CHP Muğla Milletvekilleri tarafından eleştirilmişti. Madem bu kadar başlanmakta olan bir işin bitirilmesiyle alakalı bu kadar heveslisiniz. Muğla’nın girişinde yaklaşık 8 sene önce başlayan hala ne olacağı belli olmayan ve bitme aşamasındayken yeniden başka bir firmaya ihale edilmiş ve yaklaşık 50 milyon TL zarara uğratılan projeyle ilgilensinler. Biz bu kavşağı 1 yılda bitireceğiz ve göreceksiniz ki o Bölge Müzesi hala tamamlanmış olmayacak” diyerek ilerleyen zamanda konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapacağını belirtti.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 11051 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum