Mesanesinden Portakal Büyüklüğünde Taş Çıkartıldı

Mesanesinden Portakal Büyüklüğünde Taş Çıkartıldı
İdrar yaparken zorlanma şikayetleriyle Muğla Özel Yücelen Hastanesi Üroloji Doktoru Alper Özelçi'ye başvuran, yapılan tetkiklerde mesanede taş tespit...

İdrar yaparken zorlanma şikayetleriyle Muğla Özel Yücelen Hastanesi Üroloji Doktoru Alper Özelçi'ye başvuran, yapılan tetkiklerde mesanede taş tespit edilen 1932 doğumlu Rıfat Yılmaz başarılı bir şekilde ameliyat olarak, mesanesindeki portakal büyüklüğündeki taşından kurtuldu.

Üroloji doktoru Alper Özelçi “ Yaptığımız muayene sonucunda hastamızın mesanesinde taş tespit ettik, ameliyata aldık. Bu büyüklükte mesane taşına tıp alanında çok az rastlanıldığını belirten Op.Dr. Alper Özelçi; “ Hastamız idrar yapmada zorluk nedeniyle polikliniğimize geldi.  Tetkiklerde gerçekten oldukça büyük  taş olduğunu gördük. Yaklaşık 7x7 santimetre boyutlarında taş çıkardık. Yanında 3 cm'lik bir taş daha vardı ancak bu vakayı enteresan kılan 7 cm'lik boyutlara ulaşan taş olmasıydı.

Tek olarak bu şekilde büyük taşın çok nadir rastlanılan  bir taş olduğunu ifade eden Op. Dr. Alper Özelçi “ Mesanede 1-3 cmlik birden çok taş olur ve sıklıkla görürüz ancak bu boyutlara ulaşması sık görülmez. Gerçekten oldukça büyük bir taş. Operasyon yaklaşık 1 saat sürdü ve taşı başarılı bir şekilde aldık” dedi.

Hasta Rıfat Yılmaz ise “ Ağrı, sancı yoktu ancak idrarımı rahat yapamıyordum. Ameliyat oldum ve şuan iyileşme aşamasındayım. Ameliyatım çok iyi geçti. Doktorum ve tüm Yücelen ekibine teşekkür ediyorum ” dedi.

Bu haber toplam 962 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.