Metruk Binalar Devlet Gözetiminde

Metruk Binalar Devlet Gözetiminde
Muğla'nın Menteşe İlçesi’nde bulunan metruk binalara kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Binaların bulunduğu çevrelerde, yaşayan mahalle sakinlerinin...

Muğla'nın Menteşe İlçesi’nde bulunan metruk binalara kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Binaların bulunduğu çevrelerde, yaşayan mahalle sakinlerinin rahatsız olması üzerine yetkililer harekete geçti.Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız; “Metruk binalar belediye ve emniyet güçleri tarafından güvenlik koruması altına alındı.”

Neval ÇOLAK

Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazete de metruk binalardan vatandaşların duydukları rahatsızlıklarla ilgili bir haber yayınlanmıştı. Yayınlanan haber üzerine Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri duyarsız kalmadı. Çalışmalar kapsamında İlçe Kaymakamı Caner Yıldız 'ın talimatı ile Menteşe’de bulunan tüm binalar mercek altına alınarak, tespit edilen toplam 12 adet metruk bina ile ilgili olarak rapor hazırlandı. Hazırlanan raporlar dâhilinde metruk binaların gerek çevreye rahatsızlık vermemesi gerek ise genel güvenlik yönünden tehlike yaratmaması için Menteşe Belediye Başkanlığına bağlı çeşitli birimlerin, koordineli olarak çalışması ile fiziki tedbirler alındı.

VATANDAŞLARIMIZIN HASSASİYETLERİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız şu ifadelere yer verdi; “Metruk binalar, Menteşe İlçesi’nde en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Kaymakamlık, emniyet müdürlüğümüz ve belediye ile birlikte ortaklaşa 15 bina tespiti yapıldı. Bunun 3 tanesini belediye tarafından ve şahıslar tarafından yıkılmasını sağladık. Elimizde şuan 12 tane metruk binamız var. Bunların çoğu da tescilli bina olduğu için tescil süreleri devam ediyor. Bunların da bir kısmının anıtlar kurumundan karar çıktıktan sonra yıkımları gerçekleşecek ya da onarılacaklar. Özellikle merkezde, basında da söz konusu olan Emirbeyazıt Mahallesi’ndeki konuya sağ olsun emniyet müdürümüz ve belediye başkanımız hassasiyet gösterdiler. Hem belediye tarafından hem de emniyet güçleri tarafından güvenlik koruması altına alındı. Emniyet birimlerimizde sık sık orayı denetliyor. Böylelikle metruk binalarda olumsuz durumların meydana gelmesini önlemeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da hassasiyetlerini devam ettirmelerini arzu ediyoruz. Bu süreçte de yanımızda olan basın mensuplarına da teşekkürlerimi sunuyorum.”

Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz da çalışmaları yakından takip ederek polis ekiplerine güvenlik tedbirlerinin alındığı metruk binaların sık sık kontrollerinin yapılarak kendisine bilgi verilmesi talimatını verdiğini ifade etti. Gece yarası İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ve beraberindeki Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler İlçe 'de bulunan metruk binalara şok baskınlar yaptı. Baskınlarda suç ve suç unsurlarına rastlanmazken, kontrollerin aynı kararlılıkla sürdürüleceği bilgisi kaydedildi.

Bu haber toplam 659 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.