Milas’ta Zeytin Hasadında Kadın Emeğine Vefa: KADEM’den Teşekkür
15
Kadın emeğine dikkat çekmek, sürdürülebilir üretimi desteklemek ve gıda israfı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla KADEM Muğla Temsilciliği ve Genç KADEM üyeleri, Milas’ta kadın üreticilerle bir araya geldi.
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında gerçekleştirilen buluşmada, zeytin hasadında emek veren kadınların üretime katkısı ön plana çıkarıldı. Programda kadın üreticilerin deneyimleri dinlenirken kendilerine teşekkür mektupları ve çeşitli hediyeler verildi.arkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.
25
Kadın emeği ve kültürel miras vurgusu
KADEM Muğla Temsilcisi Erizan Yılmaz, kadınların tarımsal üretimde üstlendiği rolün yanı sıra geleneksel bilgi birikiminin ve kültürel mirasın korunmasındaki önemine dikkat çekti.
Kadın üreticilerin deneyimlerinin genç kuşaklara aktarılmasının önemini vurgulayan Yılmaz, gıda israfının önlenmesi ve doğal kaynakların korunması konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.
Yılmaz, sofralara ulaşan her gıdanın arkasında büyük bir emek bulunduğunu ifade ederek kadın üreticilerin desteklenmesinin ve üretime katkılarının görünür kılınmasının ortak bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Yılmaz ayrıca, her nimetin kıymetinin bilinmesi ve kaynakların bilinçli kullanılması gerektiğine işaret etti.
35
Genç KADEM üyelerinden kadın üreticilere teşekkür
Milas’taki buluşmada kadın üreticilerle sohbet eden Genç KADEM üyeleri, üretime sağladıkları katkı ve gösterdikleri emek dolayısıyla kadınlara teşekkür etti.
Etkinlikte kadın emeğinin değerinin daha fazla görünür hale getirilmesi, kuşaklar arasında bilgi ve deneyim aktarımının güçlendirilmesi, sürdürülebilir tarımsal üretimin desteklenmesi ve sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması konuları öne çıktı.
45
“Toprağa emek, sofraya bereket, geleceğe umut”
KADEM Muğla Temsilciliği ve Genç KADEM üyeleri, Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Dünya Gıda Günü dolayısıyla tüm kadın çiftçilerin ve üreticilerin gününü kutlayarak bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.
Kadın emeğinin desteklendiği, gıda kaynaklarının korunduğu ve dayanışmanın güçlendiği bir gelecek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten KADEM Muğla Temsilciliği, emeğin değer gördüğü ve açlığın yaşanmadığı bir dünya hedefi doğrultusunda farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.
55
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.