Milas’ta 50 bin dolar değerindeki Helenistik döneme ait madalyon ele geçirildi

Milas’ta 50 bin dolar değerindeki Helenistik döneme ait madalyon ele geçirildi
Muğla’nın Milas ilçesinde Y.S., Y.T. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde tarihi eser ve uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisinin alınması üzerine şüphelilerin ikametleri ve araçlarında yapılan aramada, 1 milyon TL değerindeki Helenistik döneme ait madalyon ve 5 adet diaspor taşı ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Milas’ın Emek ve Baharlı Mahallelerinde ikamet eden Y.S., Y.T. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde tarihi eser ve uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisi alındı.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphelilerin ikametleri ve araçlarında arama yapıldı.

Yapılan aramada, 1 adet Helenistik döneme ait 28 gram ağırlığında yaklaşık 50 bin dolar değerinde madalyon, 1 adet Helenistik döneme ait heykel, 3 adet Helenistik döneme ait ok ucu, 3 adet Helenistik döneme ait obje, 5 adet zultanit (diaspor) taşı, bir miktar kubar esrar ve toz esrar, 3 kök kenevir bitkisi, 2 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 3 adet hassas terazi, 2 adet av tüfeği, 35 adet av tüfeği fişeği ve 3 adet cep telefonu ele geçirildi.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faaliyet ile ilgili adli işlemlere başlanıldı.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.