MİLAS'TA BOKSİT MADENİ OCAĞINA KARŞI MÜCADELE BAŞLATILDI

MİLAS'TA BOKSİT MADENİ OCAĞINA KARŞI MÜCADELE BAŞLATILDI
Muğla’nın Milas ilçesi Çandırlı-Kurudere bölgesinde açılmak istenen boksit madenine karşı Muğla İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen köylüler hukuki mücadele başlattı.

Muğla’nın Milas İlçesi Çandır ve Kurudere Mahalleleri mevkiinde “IV. Grup Boksit Ocağı” projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bölge halkı zeytinlikler, tarlalar ve ormanlık alanı etkileyecek projeye karşı hukuk mücadelesi başlattı.

Proje tanıtım dosyasında, açık işletme madenciliği yapılacağı ve toplam ocak kapasitesinin yılda 500 bin ton olacağı belirtiliyor.

Köylüler, Çandır, Kurudere, Eğridere, Danişment, Etrenli, Ekindere, Hisarcık ve Ovakışlacık köylerini etkileyeceğini belirttikleri boksit madeni ile ilgili olarak verilen “ÇED Gerekli Değildir” belgesine itiraz etmek üzere Muğla Barosu avukatlarından Arzu Alper’e vekalet verdi.

Muğla İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen köylüler ve Av. Arzu Alper maden ocağına karşı dava açtı. Avukat Alper, İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, “Boksit madeninin iptali için 8 köy birleşip dava açtık sadece 2 ilan yapıldı. Maden sahasının alanı çok çok büyük ve kapsamlı bir şekilde kanuna karşı hile kullanılarak 25 dönümün altında olarak ÇED gerekli değildir kararı çıkarıldı. Bu karar yeterince usulüne uygun ilan edilmedi. Ancak şuanda 61 kişi birleşip davamızı açtık. Burası zeytinliklerin olduğu, hayvancılığın yapıldığı, arıcılığın yapıldığı bir alan. Tüm köylüler köylerini teslim etmek istemiyor” dedi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 2575 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum