Milas’ta ormanlık alanda mermer ocağı için süreç başlatıldı

Milas’ta ormanlık alanda mermer ocağı için süreç başlatıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas ilçesinde özel bir firma tarafından, orman alanı ve içme kullanma suyu orta mesafeli koruma alanı içerisinde Mermer Ocağı projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Milas’ın Kırcağız Mahallesi Kavacık Mevkinde CML Madencilik İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 99,69 hektarlık ruhsat sahasının 8,5 hektarlık kısmında Mermer Ocağı yapılması planlanıyor.

Proje için 28 Şubat’ta ÇED süreci başlatıldı. Proje sahası Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N19 paftasında yer almakta olup sahanın tamamı “orman alanı” ve “içme ve kullanma suyu orta mesafeli koruma alanı” olarak planlı alanda kalıyor.

ORMAN ALANINDA

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje alanın 5,90 km güneydoğusunda Geyik barajı, 1,52 km güneyinde sarıçay bulunuyor. Ayrıca sahanın güneyinde Akgedik Barajı (İçme ve kullanma suyu kullanım ile sulama amaçlı kullanım) bulunuyor. Proje sahası Akgedik Barajı'nın (İçme-kullanma ve sulama amaçlı) orta mesafeli koruma alanlarında kalıyor.

Proje alanı korunan alanlar dışında kalmakta olup en yakın korunan alan 17,12 km güneybatısında bulunan Güllük Deltası Sulak Alanı. Proje alanı, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda belirtilen alanlar, kapsamında değerlendirme yapıldı.

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.