Milas’ta ormanlık ve tarım alanında GES projesi için süreç başlatıldı

Milas’ta ormanlık ve tarım alanında GES projesi için süreç başlatıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas ilçesinde “Tarım Arazisi”, “Orman Alanı” sınırları içerisinde Regnum Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Karacahisar GES” projesi için ÇED süreci başlatıldı. Proje bedeli 2.000.000.000 TL olarak belirlendi.

Muğla’nın Milas ilçesi Kalınağıl Mahallesinde Regnum Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından 101 Ada, 357 Nolu Parselde “Karacahisar GES (50,124 MWm/ 50,124 MWp/ 48 MWe69,41 ha) ve Elektrik Depolama Tesisi2 (48 MWe / 48 MWh) Projesi” nin yapılması ve işletilmesi planlanıyor.

Proje için ÇED süreci başlatıldı.

“TARIM ARAZİSİ, ORMAN ALANI” SINIRLARI İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Söz konusu proje alanı, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N19 Paftasında “Tarım Arazisi”, “Orman Alanı” sınırları içerisinde yer alıyor. Proje Alanında Su Ürünleri Kanunu kapsamında olan Su Ürünleri İstihsal ve Üreme Sahaları bulunuyor. Gökçeler Barajı, İçme ve Kullanma Suyu Kısa Mesafeli Koruma Alanı Sınırı içerisinde yer alıyor.

BEDELİ 2.000.000.000 TL

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; söz konusu proje kapsamında inşaat ve işçilik giderleri, kullanılacak makine ve ekipmanlar, lojistik ve danışmanlık giderleri göz önünde bulundurularak proje bedeli 2.000.000.000 TL olarak belirlendi. Projesi inşaat aşamasının yaklaşık 12 ay içerisinde tamamlanması ve işletme aşamasına geçilmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.