MUÇEV’den Selimiye’de ÖÇK bölgesinde kapasite artışı projesi

MUÇEV’den Selimiye’de ÖÇK bölgesinde kapasite artışı projesi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muçev Turizm Ticaret A.Ş. tarafından, Marmaris’in Selimiye Mahallesinde yapılması planlanan 70 adet bağlama kapasiteli “Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artışı Projesi” için ÇED süreci başlatıldı. Söz konusu proje alanı, “Deniz”, “Özel Çevre Koruma Bölgesi”, “Doğal Sit Alanı” ve “Önemli Doğa Alanı” nitelikli alanlar içerisinde yer alıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Selimiye Mahallesinde Muçev Turizm Ticaret A.Ş. tarafından, 7 bin 992,22 metrekarelik alanda toplamda 70 adet bağlama kapasiteli “Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artışı Projesi”nin yapılması ve işletilmesi planlanıyor.

Muçev Turizm Ticaret A.Ş. tarafından yapılması ve işletilmesi planlanan “Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artışı Projesi” için ÇED süreci başlatıldı.

Proje; Buruncuk Mevkii’nde, bin 690 metrekare kara alanı, 652 metrekare yüzer iskele alanı, 5 bin 560,22 metrekare deniz alanı olmak üzere toplam 7 bin 992,22 metrekarelik alanda yapılacak.

Proje kapsamında deniz yüzeyinde yüzer iskeleler, kıyıda kazıklı iskele/rıhtım kurulacak. Proje kapsamında deniz ortamında veya kıyı kesiminde dip taraması, dolgu yapılmayacak.

YATIRIM BEDELİ 9 MİLYON 500 BİN TL

Söz konusu proje alanı, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre O20 paftası içerisinde “Deniz”, “Özel Çevre Koruma Bölgesi”, “Doğal Sit Alanı” ve “Önemli Doğa Alanı” nitelikli alanlar içerisinde yer alıyor.

Proje kapsamında toplam yatırım bedeli 9 milyon 500 bin TL’ dir.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre;

*Söz konusu proje alanının bulunduğu alan T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı SAYS uygulamasına göre (Sit Alanları Yönetim Sistemi) “Nitelikli Doğal Koruma Alanı (Eski Adıyla 2. Derece Sit Alanı)” sınırları içerisinde yer alıyor.

*Su Ürünleri Kanunu kapsamında olan Su Ürünleri İstihsal ve Üreme Sahaları, bulunuyor.

* Bakanlar Kurulu tarafından "Özel Çevre Koruma Bölgeleri" olarak tespit ve ilan edilen alanlar, bulunuyor.

* Planlanan proje sahası Datça Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde yer alıyor.

* Onaylı Çevre Düzeni Planlarında, mevcut özellikleri korunacak alan olarak tespit edilen ve yapılaşma yasağı getirilen alanlar (Tabii karakteri korunacak alan, biogenetik rezerv alanları, jeotermal alanlar ve benzeri), bulunuyor.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.