MUĞLA BÖYLE BİR CUMHURİYET COŞKUSU GÖRMEDİ

MUĞLA BÖYLE BİR CUMHURİYET COŞKUSU GÖRMEDİ
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da özel etkinliklerle kutlandı. Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen programda bando eşliğinde okullar, Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, kurum ve STK’ların katılımı ile tören geçişi yapıldı. 2023 öğrencinin katılımıyla yapılan koreografi herkes tarafından büyük beğeni aldı.

img-2236.jpg

Muğla'da Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamaları kapsamında, 28 Ekim'de Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Valilik Makamı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından Anıt Şeref Defteri imzalandı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim Cumartesi günü Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından, valilik makamında tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti.

img-2303.jpg

Menteşe Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine; Muğla Valisi İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan, AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Baro Başkanı Levent Akgün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, gazi ve şehit aileleri, oda başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

img-2333.jpg

Törende Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün halkın ve törene katılanların bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından yapıldı.

img-2376.jpg

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN!”

Vali Akbıyık, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Atatürk’ün ifadesi ile bugün “En Büyük Bayram” günüdür. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!

img-2395.jpg

Sevgili Gençler, büyük imkansızlıklar ve zorluklar altında kurulan Cumhuriyetimizi ve ülkemizi daha güçlü hale getirmek, vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, üretken bir nesil yetiştirmek, sizlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek adına var gücümüzle çalışıyoruz.

img-2454.jpg

Sizler de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün idealize ettiği ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için çok çalışmalısınız. Bilimin ışığında geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalı, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalısınız.

img-2467.jpg

img-2423.jpg

img-2424.jpg

img-2415.jpg

Türk Gençliği olarak sizler, Türk İstikbalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve yaşatmanın öncelikli göreviniz olduğunu unutmamalısınız. Attığınız her adımın, elde ettiğiniz her başarının cumhuriyetimize değer katacağını bilmelisiniz. Zira Cumhuriyet sizlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Hiç kuşku yok ki, Cumhuriyetimiz, aydınlık istikbaline doğru yürüdüğü yolda “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla emin ellerdedir. Bu inanç, güven ve gururla Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun…

img-2614.jpg

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bir kez daha sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağı inancımızı bir kez daha vurgulayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

img-2708.jpg

Menteşe Dumlupınar İlkokulu halk oyunları ekibi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı halk oyunu ekibi ve Fethiye Halk Eğitimi Merkezi halk oyunu ekibi zeybek gösterisinde bulundu. Ardından Muğla Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı askerler gerçekleştirdikleri gösteri ile tribünlere bayram coşkusunu yaşattılar.

img-2733.jpg

2023 ÖĞRENCİDEN DEV KOREOGRAFİ

img-2827.jpg

2023 öğrencinin katılımıyla yapılan koreografi herkes tarafından büyük beğeni aldı.

img-2790.jpg

Cumhuriyet Bayramı programı, Özel Teknoloji ve Kültür Koleji bando takımı eşliğinde okulların ve kamu kurumlarının geçit töreni ile sona erdi.

img-2747.jpg

img-2838.jpg

img-2737.jpg

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 5240 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum