Muğla EAH’ta ilk defa düzenlendi

Muğla EAH’ta ilk defa düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı 12 hemşirenin katılımıyla tamamlandı. 3 hafta teorik ve 3 hafta pratik olmak üzere toplam 6 hafta süren programda, hastalara en iyi şekilde bakımı sunabilecek yetkinlikte yoğun bakım hemşireleri yetiştirilmesi amaçlandı.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı. Programın sonunda yapılan sınavda başarılı olan hemşirelere katılım belgeleri Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim tarafından verildi.

Programın Amacı

Programın amacı, koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle hastaların fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleriyle iyi iletişim kurabilen, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere uyum sağlayabilen ve acil, kritik ve karmaşık hasta bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek yetkinlikte yoğun bakım hemşireleri yetiştirmekti.

Programda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden klinik uzmanlar, sağlık bakım hizmetleri müdürlüğü ve klinik sorumlu hemşireleri eğitimci olarak görev aldılar.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, programın başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Togan, "Eğitimlerdeki kazanımlarınızın sahada sizlere rehberlik etmesini dileriz. İhtiyacınız olduğu her zaman destek için biz buradayız, çalışma hayatınızda hepinize başarılar dilerim" dedi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim de programın hemşirelerin bilgi ve becerilerini geliştirmek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Mülayim, "Yoğun bakım hemşireleri, hastalarımızın iyileşme sürecinde kritik bir rol oynamaktadırlar. Bu programın hemşirelerimize en güncel bilgiler ve becerilerle donanma imkanı sunacağına inanıyorum" diye konuştu.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'nın hemşirelerin bilgi ve becerilerini geliştirmede önemli bir rol oynadığı belirtildi. Programın gelecek yıllarda da devam etmesi planlanıyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.