Bisiklet Turunda Muğla’nın Lezzetleri Tanıtıldı
61. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Marmaris etabında, Muğla’nın yerel ürünleri uluslararası katılımcılara tanıtıldı. Yabancı takım yöneticileri ile organizasyonda yer alan Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) temsilcilerine Muğla balı, zeytinyağı ve ada çayından oluşan ürünler hediye edildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ürünler, Marmaris etabında düzenlenen programda takdim edildi. Etkinlikte, Muğla Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü de yer aldı.

Programda konuşan yetkili isim, organizasyonun dünyanın en prestijli spor etkinliklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, turun üç önemli etabının Muğla’dan geçtiğini ifade etti. Bu kapsamda, ilin sadece sportif yönüyle değil, doğal güzellikleri ve gastronomi değerleriyle de tanıtılması için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Ayrıca uzun etaplarda yüksek enerji harcayan sporcuların, Muğla balı gibi doğal ürünlerle enerji ihtiyacını karşılayabileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, turun il genelinde sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.