Büyükşehir Meclisi 3 ay sonra toplandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi, coronavirüs salgını nedeniyle 3 ay aradan sonra olağanüstü toplandı.
Neval Çolak
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Belediye Meclisi, coronavirüs salgını nedeniyle 3 ay aradan sonra olağanüstü toplandı.
Osman Gürün Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 25 madde görüşülerek, gündem değerlendirilmesi yapıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda sosyal mesafe kurallarına dikkat edildiği gözlendi. Gündem toplantısı, bir önceki toplantı tutanağında hata yapılıp yapılmadığı ve 2019 yılı meclis denetim komisyonu raporu hakkında bilgilendirme ile başladı.
Olağanüstü meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, meclis üyelerini coronavirüs ile mücadele ve Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgilendirdi.
Muğla genelinde gıda ve hijyen paketi desteklemeleri ile 24 bin 214 aileye ulaştıklarını söyleyen Başkanı Gürün, dağıtılan maske sayısının da 650 bin rakamına ulaştığını ifade etti.
Coronavirüsün sağlık dışında ekonomileri de olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Gürün, buna rağmen, Büyükşehir olarak vatandaşlara yönelik hizmetlerin yanı sıra, söz verdikleri alt yapı hamlelerini de başlattıklarını vurguladı.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra, meclis üyeleri tarafından dilek ve temenniler dile getirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.