FUHUŞ ÇETESİNE OPERASYON
FERDİ YAVUZ- Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce Bodrum merkezli 5 ilde fuhuş çetesine operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 36 şüphelinin ikametlerine yönelik arama ve gözaltı işlemleri eş zamanlı olarak başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, turizm sezonunu fırsat bilip, yurtdışından çeşitli vaatlerle kandırılarak getirilen kadınları fuhuş batağına sürükleyen bir organizasyonun belirlenmesiyle birlikte çalışma başlatılmıştır.
Örgütlü olarak İnsan Ticareti yaptığı tespit edilen grubun yapısının çözümlenmesi ve delillendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca operasyon başlatıldı.
Operasyon kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde örgüt içerisinde bulunan 38 şüphelinin kimlikleri belirlenmiştir. İlgili Savcı talimatıyla 36 şüpheli hakkında arama ve gözaltı talimatı verilmiştir.
30.07.2019 tarihinde Bodrum merkezli olmak üzere Bursa İstanbul Mardin İzmir Muğla İllerinde 36 şüphelinin ikametlerine yönelik arama ve gözaltı işlemleri eş zamanlı olarak başlattı.
Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler ifade ve sorgu işlemlerinin ardından 02.08.2019 tarihinde adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.