Mahkeme başkanı: haddini bil diye bağırdı
Muğla’da görülen Cumhurbaşkanı suikast davasında Özel Kuvvetlerde görevli Üstteğmen Murat Köse “ bu dava üzerinden gerçek FETÖ’cüler kendilerini gizliyor” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mehmet Baştoğ “ dava üzerinden bizi de kullanarak FETÖ’cü ilan ediyorsun. Haddini bil” diye bağırdı.
Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili suikast davasında darbeci askerler esasa ilişkin savunmalarını yapmaya devam ediyor. Suikast timinde yer alan Özel Kuvvetler ekibinin bir parçası olan Üstteğmen Murat Köse esasa ilişkin savunması sırasında duruşma salonunda gerginlik yaşandı. Murat Köse “Murat Köse “ bu dava üzerinden gerçek FETÖ’cüler kendilerini gizliyor” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mehmet Baştoğ “ dava üzerinden bizi de kullanarak FETÖ’cü ilan ediyorsun. Haddini bil” diye bağırdı.
Murat Köse “ Beni bu göreve Şükrü Seymen seçti. Operasyon emrini ondan aldım. Daha öncede Cumhurbaşkanı ve Başbakanı korumuştuk. O yüzden bana verilen emri sorgulamadım” dedi.
Üstteğmen Köse ilk duruşmada mahkemeye verdiği ifadede "15 Temmuz günü buluştuk. Çiğli'ye indik, terör liderine operasyon yapacağımızı düşünüyordum. Bizi burada Gökhan Paşa karşıladı, darbe açıklaması yaptı. Şükrü Binbaşı da bir personelin alınacağını söyledi. Ben de yanına yaklaşıp bu personelin kim olduğunu sordum o da o an Cumhurbaşkanı'nın sapasağlam alınacağını söyledi. Kargaşa ortamı vardı, sağlıklı bir brifing ortamı yoktu. Ama yine de kafamda soru işareti oluştu." Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e de Cumhurbaşkanı'na ne vasıfla alınacağı sorusunu sorduğunu ifadesinde anlatan Üsteğmen Murat Köse, "Onu ünlü bir tuğgeneral biliyordum. 'Cumhurbaşkanı'nı ne vasıfla alacağız' dedim. Çünkü ilk başta korumalarına takviyeye gidiyoruz sandım. Kendisi de bana emrin Genelkurmay'dan geldiğini, emir komuta içersinde uyulması gerektiğini söyledi" demişti.
MUSTAFA İNCİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.