Muğla Büyükşehir Meclisi’nde Komisyon Üyelikleri Yeniden Belirlendi

Muğla Büyükşehir Meclisi’nde Komisyon Üyelikleri Yeniden Belirlendi
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’den ayrılan meclis üyelerinin ardından boşalan ihtisas komisyonu üyelikleri yeniden düzenlendi. CHP Grubu tarafından önerilen yeni üyeler, mecliste yapılan oylamalar sonucunda görevlerine seçildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, bazı meclis üyelerinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılması sonrasında boşalan ihtisas komisyonu üyelikleri gündeme alındı. Komisyonlarda kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üyelerin belirlenmesi için oylama yapıldı.

Mecliste yapılan değerlendirmede, daha önce gruplar arasında görüşülen hukuki değerlendirmeye de değinildi. CHP Grubu adına yapılan açıklamada, ayrılan üyelerin yerine komisyonlarda yine CHP grubundan üyelerin görevlendirilmesinin önerildiği belirtildi.

whatsapp-image-2026-10-08-at-15-29-21

Komisyonlara Yeni Üyeler

Yapılan oylamalar sonucunda komisyonlarda görev alacak isimler şöyle belirlendi:

* Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Salih Tozlu, Serda Çeşmektürk
* Ulaşım Komisyonu: Salih Tozlu, İlknur Ülkümsüveroğlu
* Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Mehmet Ali Demirbaş, Serda Çeşmektürk
* Denizcilik Komisyonu: Bülent Uysal
* Çevre ve Sağlık Komisyonu: Bülent Sezgin, Önder Ersoy, Emrah Akar
* Hukuk Komisyonu: Bülent Uysal, Melek Gözde Gürsoy
* Turizm Komisyonu: Haluk Gürel
* Plan ve Bütçe Komisyonu: Önder Ersoy, Bülent Uysal
* Deprem ve Doğal Afet Komisyonu: Mehmet Ali Demirbaş, Oğuz Bozkurt
* Ekoloji Komisyonu: İlknur Ülkümsüveroğlu, Can Sezen
* Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Can Sezen

Tüm Değişiklikler Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Mecliste komisyon komisyon yapılan oylamalarda, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Ulaşım, Tarım ve Hayvancılık, Denizcilik, Çevre ve Sağlık, Turizm, Plan ve Bütçe, Deprem ve Doğal Afet, Ekoloji ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonlarına ilişkin değişiklikler oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyon üyelerinin, ilgili mevzuat kapsamında mevcut görev süresinin kalan bölümünü tamamlamak üzere görev yapacağı belirtildi.

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.