Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Çay: “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılına Güçlü Bir Şekilde Giriyoruz”
Toplantıya, Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldı.
Eğitimde Yeni Yılın Yol Haritası
Toplantıda, “2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler Genelgesi” kapsamındaki başlıklar ele alındı. Öncelikler arasında;
2025 Aile Yılı temasıyla ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik projeler,
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin “duyarlılık” değeri çerçevesinde çevre ve doğa bilinci,
Eğitim yılının ilk dersinde işlenecek “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” teması,
Fidan dikimi, orman temizliği ve farkındalık etkinlikleri yer aldı.
Ayrıca Maarif Modeli Öğretim Programları’nın bu yıl ana sınıfı, uygulama sınıfları, ilkokul 1-2, ortaokul 5-6, lise hazırlık, 9 ve 10. sınıflarda kademeli olarak uygulanacağı, ilgili öğretmenlerin mesleki çalışma döneminde eğitimlerini tamamladığı belirtildi.
Çevre, Dijitalleşme ve Güvenli Eğitim
Genelgeye göre, uygun okullarda zilsiz okul uygulaması hayata geçirilecek; zil sesleri çevreyi rahatsız etmeyecek seviyeye indirilecek. Ayrıca kayıt dönemlerinde öğrencilerden kayıt parası veya herhangi bir ücret talep edilmeyeceği, bu yöndeki şikâyetlerin valiliklerce değerlendirileceği vurgulandı.
Toplantıda ayrıca şu başlıklar ele alındı:
Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması,
Okul ve kurumların fiziki hazırlıkları,
Norm kadro ve atama süreçleri,
Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı ve ek kaynak kullanımının önlenmesi,
EBA, HEMBA, Velivizyon ve MEBİ gibi dijital platformların etkin tanıtımı,
Taşımalı eğitim süreci, pansiyon dolulukları ve ek ders ödemeleri.
İl Müdürü Çay’dan Mesaj
Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, şu ifadeleri kullandı:
“2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin Genelge, yeni döneme dair çalışmalarımıza yön veren temel bir rehberdir. Aile Yılı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, çevre bilinci, fırsat eşitliği ve güvenli okul ortamı gibi temalar doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Öğrencilerimizin güvenli ve nitelikli ortamlarda ders başı yapabilmesi için tüm ekiplerimizle titizlikle çalışıyoruz. Yeni eğitim yılına güçlü bir şekilde hazırız.”
Toplantı, ilçe müdürlerinin görüş ve değerlendirmelerinin ardından iyi dileklerle sona erdi.






Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.