Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Aynı Olaydan Öğrencilere İkinci Soruşturma

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Aynı Olaydan Öğrencilere İkinci Soruşturma
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 24 Mart tarihinde Türkiye Komünist Gençliği tarafından gerçekleştirilen eylemle ilgili açılan soruşturmanın ardından öğrencilerin aynı olaya ilişkin yeni bir soruşturma kapsamında savunma vermeye çağrıldığı öğrenildi.

Hâlihazırda açılan ve devam eden bir soruşturma kapsamında daha önce savunma veren öğrenciler önce konuya bir anlam vermediklerini ifade ettiler.

Olay

19 Mart sonrası ODTÜ’de yaşanan boykot sonrası öğrencilere dönük yaşanan polis saldırısının ardından Üniversitenin Edebiyat Fakültesi’nde “Boyun eğme, memlekete sahip çık” ve “ODTÜ’ye selam, direnişe devam” yazılı pankart asıp açıklama yapmak isteyen üniversite öğrencilerine özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, olayla ilgili yedi öğrenci gözaltına alınmıştı.

Haklarında başlatılan adli soruşturma kapsamında yurtdışı çıkış yasağı verilen ve yargılamaları devam eden öğrenciler hakkında paralel şekilde rektörlük talimatıyla da bir idari soruşturma açıldığı ve oluşturulan soruşturma komisyonu tarafından öğrencilerden savunmaları istenmişti.

Öğrenciler hakkında açılan soruşturma devam ederken öğrencilere gönderilen bir yazı ile aynı olayla ilgili yeni bir soruşturma açıldığı, bu kapsamda aynı öğrencilerden 10 Haziran tarihine kadar sözlü ya da yazılı savunma vermeleri istendiği ortaya çıktı.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.