Muğla’da Gözler Bu Seçimde: Nail Kızıl ile Süleyman Girgin Yarışıyor
18
Yeni Parti Muğla İl Başkanlığı için yapılacak seçim öncesinde genel kurul ve divan seçimi, Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Genel kurula Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Mneteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Genel kurulda, Yeni Parti Muğla İl Başkanlığı için kurucu il başkanı Nail Kızıl ile eski Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in aday olduğu açıklandı. İki aday, yarın üyelerin oylarıyla belirlenecek il başkanlığı için yarışacak.
28
Divan Başkanlığına Evrim Karakoz Seçildi
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Yeni Parti Muğla Kurucu İl Başkanı Nail Kızıl, partinin kuruluş sürecine ve örgütlenme çalışmalarına değindi. Kızıl, 24 Temmuz’da kurulan partide 3 Ağustos’ta kurucu il başkanı olarak görevlendirildiğini, Muğla’nın 13 ilçesinde de teşkilatlanma çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.
Kızıl, kuruluş sürecinde emeği geçen milletvekillerine ve ilçe başkanlarına teşekkür ederek kongrenin hayırlı olmasını diledi. Süleyman Girgin ile yarışacaklarını ifade eden Kızıl, seçim sürecinin dostluk ve dayanışma içerisinde geçmesini temenni etti.
Genel kurulda yapılan oylama sonucunda divan başkanlığına Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, divan başkan yardımcılıklarına ise Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır ve Osman İlham önerildi. Öneri, üyelerin kabul oylarıyla onaylandı.
38
Evrim Karakoz: “Herkes İçin Adalet, Herkes İçin Eşitlik”
Divan Başkanı ve Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, konuşmasında Türkiye’deki ekonomik koşullara, emeklilerin ve emekçilerin yaşadığı sorunlara, tarım ve turizm sektöründeki sıkıntılara değindi.
Ülkede hukuk ve adaletin herkes için eşit uygulanması gerektiğini savunan Karakoz, Yeni Parti iktidarında vatandaşların siyasi görüşü, etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun eşitlik ve adaletin sağlanacağını söyledi.
Karakoz, konuşmasında “Biz diyoruz ki hukuk herkes içindir” ifadelerini kullanarak partilerinin hedefinin ülkede adalet, eşitlik ve huzuru sağlamak olduğunu belirtti. Karakoz, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
48
Gizem Özcan: “Kazanan Muğla Olsun”
Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Gizem Özcan da konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik koşulları değerlendirdi. Emekçilerin, kadınların, gençlerin ve emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Özcan, demokrasi ve halkın iradesinin önemini vurguladı.
Ekrem İmamoğlu’nun yargı sürecine ve gazetecilik faaliyetlerine yönelik baskı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özcan, yaşanan gelişmelerin tesadüf olarak görülemeyeceğini ifade etti. Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirten Özcan, partililere birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
Muğla İl Başkanlığı için aday olan Nail Kızıl ve Süleyman Girgin’e başarılar dileyen Özcan, yarışın ardından partililerin birlikte hareket etmeye devam edeceğini söyledi. Özcan, konuşmasını “Kazanan Muğla olsun, kazanan ülkemiz olsun, kazanan partimiz olsun” sözleriyle tamamladı.
58
Süleyman Girgin: “Partiyi Büyütme Ve İktidara Taşıma Zamanı”
Yeni Parti Muğla İl Başkan adayı Süleyman Girgin, konuşmasında partinin kuruluş sürecine ve önümüzdeki dönemde izlenmesi gereken yola ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Partinin milletin desteğiyle kurulduğunu belirten Girgin, örgütün büyütülmesi ve iktidar hedefi doğrultusunda çalışılması gerektiğini ifade etti. Parti içerisinde emeğe saygı gösterilmesinin, örgüt disiplininin korunmasının ve kırgınlıkların geride bırakılmasının önemini vurguladı.
Göreve gelmesi halinde istişareye dayalı, kapsayıcı ve huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmayı hedeflediğini belirten Girgin, kurucu il başkanı Nail Kızıl ve kurucu ilçe başkanlarına emekleri için teşekkür etti.
Girgin, demokratik yarışları saygıyla karşıladığını belirterek üyelerin desteğini alması durumunda parti içerisinde birlik ve dayanışmayı güçlendirmek için çalışacağını söyledi.
68
Yeniden aday olmasının nedenini örgütü güçlendirmek ve başlatılan mücadeleyi büyütmek olarak açıklayan Kızıl, farklı görüşlere sahip partililerin emeklerine değer verilmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının son bölümünde yaşadığı bir anıyı paylaşan Kızıl, kendisine soru sormak isteyen 5 yaşındaki Seda isimli çocuğun “Nail Amca bizim geleceğimizi kurtarın” sözlerini aktardı. Bu sözlerin kendisini etkilediğini belirten Kızıl, çocukların ve gelecek nesillerin geleceği için birlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kızıl, seçim sonucunda kimin kazanacağından bağımsız olarak diğer adayın arkasında duracağını ifade ederek birlik ve dayanışma mesajı verdi.
78
Yeni Parti Muğla İl Başkanı Yarın Belli Olacak
Konuşmaların ardından genel kurul sona erdi. Yeni Parti Muğla İl Başkanlığı için yarışan Nail Kızıl ve Süleyman Girgin’in kaderini üyelerin kullanacağı oylar belirleyecek.
Üyeler, yarın saat 09.00 ile 18.00 arasında kendi ilçelerinde belirlenen noktalarda kurulacak sandıklarda oy kullanacak. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Yeni Parti Muğla İl Başkanlığı görevini üstlenecek isim belli olacak.
88
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.