Muğla’lı Şehit Binbaşı Vefatının 9’uncu Yılında Unutulmadı

Muğla’lı Şehit Binbaşı Vefatının 9’uncu Yılında Unutulmadı
Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK terör örgütü tarafından kurulan hain bir pusu sonucu şehit olan Muğlalı Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur’un şahadetinin 9. yılında adı verilen  mezun olduğu okulda düzenlenen törenle anıldı.

Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK terör örgütü tarafından kurulan hain bir pusu sonucu şehit olan Muğlalı Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur’un şahadetinin 9. yılında adı verilen okulda anma töreni düzenlendi.

Whatsapp Image 2025 05 23 At 15.02.14 (1)
Tören öncesinde Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü Savaş Sinan Koca, Şehit Binbaşının Babası Remzi Cesur ve Annesi Zehra Cesur ve okulda görev yapan öğretmen ve öğrenciler Şehit Binbaşının kabrini ziyaret ederek dua ettiler.


Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulunda düzenlenen anma törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un Babası Remzi Cesur ve Annesi Zehra Cesur, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Muğla Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Muğla Milli Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Muğla Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, Muğla Müftüsü Yaşar Çapçı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Çelebi ve Elvan Göçer, MHP Muğla Yönetimi ile AK Parti ve MHP Menteşe İlçe yönetimleri katıldı.

Whatsapp Image 2025 05 23 At 15.02.14 (3)
Jandarma Stantlarına Yoğun
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Komando timleri tarafından okulda açılan tanıtım standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Standı ziyaret eden Muğla Valisi İdris Akbıyık’a komandolar tarafından bilgilendirme yapıldı. Vali, Akbıyık, öğrencilerin açtığı stantlarıda da ziyaret etti.
Törende öğrenciler kahramanlık şiirlerini ve istiklal marşını seslendirdi. Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu 8-E sınıfı öğrencisi Ecrin İlhan’ın okuduğu Yemen Türküsü ve Vatan Marşı duygusal anlar yaşattı.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve protokol mensupları şehidin anısına oluşturulan köşede fotoğraf çekildiler.

Whatsapp Image 2025 05 23 At 15.02.15
Kıvanç Cesur Milletin Kalbinde Yaşıyor
Menteşe Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü Savaş Sinan Koca, anma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün de burada bir kahramanı, Vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen bir askeri. Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’u şehadetinin 9. yılında, rahmetle, minnetle ve yürekten gelen bir saygıyla anmak için toplandık.
Ama biliniz ki biz, bugün sadece bir evladı değil, Binlerce yıllık bir mirası, bir anlayışı, bir inancı da yaşatıyoruz. Çünkü biz, kökleri Orta Asya bozkırlarına dayanan büyük bir milletiz. Çünkü; Bize göre vatan, toprakla başlar ama şehit kanıyla anlam bulur. Çünkü; Bize göre bayrak, sadece dalgalanan bir simge değil, uğruna can verilen bir kutsaldır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi :Türk milleti kahraman bir millettir. Asker milleti, vatanını canı pahasına korumaya yeminlidir. "İşte Kıvanç Binbaşımız bu sözün ete kemiğe bürünmüş halidir.O, sadece bir rütbe taşımadı omzunda…Omzunda bir milletin duasını, tarihimizin yükünü, bayrağımızın onurunu taşıdı aynı zamanda Ve görev yaptığı her yerde, bu yükü onurla, cesaretle, sadakatle omuzladı. Şehitler... Onlar sadece ölen değil, İnancı, milleti, vatanı ve bayrağı için canını adayanlardır. Onlar, milletin özüdür, vicdanıdır, kalbidir.

Whatsapp Image 2025 05 23 At 15.02.15 (2)
Bugün Kıvanç Binbaşımızın şahsında; Bu milletin bağımsızlığına, toprağına, bayrağına Ve geçmişinden aldığı şehitlik mirasına bağlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kıymetli şehit ailelerimizin onurlu anneleri, babaları eşleri ve evlatları. Sizler, bu milletin en kutsal emanetine sahip insanlarsınız. Sizin acınız, bizim onurumuzdur. Sizlerin evlatları, artık 85 milyonun evladıdır.
Ruhun şad, makamın ali olsun Binbaşım. Sen bu milletin yüreğinde daima yaşayacaksın. Ve bizler, bu bayrağı yere düşürmeden, Bu vatanı baş eğdirmeden yaşatacağız.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.