Muğla’nın Gastronomi Zenginliği İstanbul’a Taşındı
13
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9-10 Ekim 2026 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen GastroShow 2026’ya katılarak kentin tarımsal üretim potansiyelini, yöresel lezzetlerini ve gastronomi kültürünü tanıttı. Organizasyon kapsamında Muğla’nın yerel ürünleri ziyaretçilerle buluşturulurken üreticiler, yeni iş birlikleri ve pazarlama olanakları için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Muğla’nın Yerel Üreticileri GastroShow’da Buluştu
GastroShow 2026’da Muğla’yı temsilen MELSA, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yer aldı.
Etkinliğe ayrıca Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bodrum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bodrum Yadigârı, EGET Vakfı, Eminems Olive Oil ve Olivrum katıldı.
Yerel üreticiler ve kooperatifler, ürünlerini tanıtma ve farklı pazarlara ulaşma fırsatı yakalarken Muğla’nın üretim kültürünün daha geniş kitlelere aktarılması için temaslarda bulundu.
23
Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Üretim Öne Çıktı
GastroShow 2026’nın ana temaları arasında yer alan “Sıfır Atık” kapsamında, tarımsal ürünlerin üretimden tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte verimli ve sürdürülebilir yöntemlerle değerlendirilmesinin önemi vurgulandı.
Gıda kayıplarının ve israfın azaltılması, tarımsal ürünlerin atığa dönüşmeden farklı alanlarda değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalar ziyaretçilerle paylaşıldı.
Muğla’nın Yöresel Lezzetleri İlgi Gördü
Etkinlik boyunca Muğla’nın yerel ürünlerinin kalite, lezzet ve özgün özelliklerini tanıtmak amacıyla tadımlar gerçekleştirildi. Ziyaretçiler ve sektör temsilcileri, kente özgü ürünleri yakından tanıma fırsatı buldu.
Organizasyona katılan üreticiler ise ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak, yeni pazarlara açılmak ve ticari iş birlikleri geliştirmek amacıyla görüşmeler yaptı.
33
Başkan Aras: “Muğla’nın Değerlerini Geleceğe Taşımak İstiyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel üreticilerin desteklenmesinin ve kentin sahip olduğu değerlerin daha geniş kitlelerle buluşturulmasının önemine dikkat çekti.
Aras, “Muğla, bereketli toprakları, köklü üretim kültürü ve kendine özgü lezzetleriyle çok büyük bir zenginliğe sahip. Biz üreticimizin emeğini koruyarak geleceğe taşımak istiyoruz. Kooperatiflerimizin, kadın üreticilerimizin ve yerel işletmelerimizin yanında olmaya, onların ürünlerini yeni pazarlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Muğla’nın sofrasında yalnızca lezzet değil; emek, kültür ve kuşaktan kuşağa aktarılan bir miras var. Bu mirası koruyarak Muğla’nın değerlerini ülkemize ve dünyaya tanıtmayı sürdüreceğiz” dedi.
Muğla’nın Gastronomi Değerinin Artırılması Hedefleniyor
Muğla Büyükşehir Belediyesinin GastroShow 2026’ya katılımıyla kentin yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin bilinirliğinin artırılması, yerel üreticilerin desteklenmesi ve kooperatiflerin güçlendirilmesi amaçlandı.
Organizasyonun, Muğla’nın gastronomi alanındaki marka değerinin geliştirilmesine, yerel ürünlerin yeni pazarlara ulaşmasına ve sürdürülebilir üretim anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sunması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.