Ören'in Alt Yapısı Güçleniyor, Mavi Bayrak Hayali Gerçek Oluyor

Ören'in Alt Yapısı Güçleniyor, Mavi Bayrak Hayali Gerçek Oluyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye duyarlı projeleri kapsamında hayata geçirdiği Ören İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, foseptik sistemlerinden kaynaklanan sızıntıları önleyecek ve atık suların denize karışmasının önüne geçecek.

 Bu sayede hem Gökova Körfezi çevresel tehditlerden korunacak hem de Ören sahili, mavi bayrak alabilmek için gerekli altyapı şartlarından birini karşılamış olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Başkan Ahmet Aras’ın çevreci projelere verdiği destek doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu projeler içinde önemli bir yere sahip olan Ören İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon altyapısı inşaatı sürüyor.

Yalnızca Ören’e değil, aynı zamanda Gökova Körfezi’ni de ilgilendiren bu yatırımlar, bölge turizmini canlandıracak ve Körfez’in doğal yapısının korunmasına katkı sağlayacak.

Ören’in Mavi Bayrak Başvurusu, Altyapı Eksikliği Nedeniyle Değerlendirilemedi

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), ülkemizde mavi bayrak verme yetkisine sahip tek kuruluş olarak, plajları 33 ayrı kriter doğrultusunda değerlendiriyor. Geçmişte Ören sahili için yapılan mavi bayrak başvurusu, bölgede kanalizasyon altyapısı ve arıtma tesisinin bulunmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmamıştı.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları, Ören’in mavi bayrak sahibi bir turizm destinasyonu olmasının önünü açıyor. Modern altyapı ile desteklenen bu süreç, Ören’in uluslararası düzeyde tanınan bir plaj haline gelmesini kolaylaştıracak.

Sızıntılar Engellenecek, Körfez Ekosistemi Korunacak

Ören’de kurulan ileri biyolojik arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı sadece turizm değil, ekosistem açısından da büyük bir kazanım anlamına geliyor. Mevcut durumda fosseptik çukurlarıyla geçici çözümler sağlanan Ören’de, sızan atık suların denize ulaşması Gökova Körfezi’nin doğal dengesini tehdit ediyordu. Yeni sistemle birlikte, modern şehirlerde kullanılan arıtma altyapısı Ören’e de kazandırılıyor.

Ayrıca tesisin inşası için tüm resmi izinlerin alındığı, kullanılan ileri teknoloji sayesinde arıtılan suyun doğaya zarar vermediği ve ilgili bakanlık tarafından sürekli olarak denetlendiği bilgisi paylaşıldı.

Başkan Aras: “Muğla’nın Her Noktasını Korumaya Kararlıyız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kenti bir şehirden çok daha fazlası olarak gördüklerini ve çevrenin korunması için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Aras, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri Muğla’nın doğal güzelliklerini korumak adına büyük bir çaba içerisindeyiz. Ören’de hayata geçirdiğimiz ileri biyolojik arıtma tesisi ve kanalizasyon projesi bunun en somut göstergelerinden biri. Bu yatırım, yalnızca bugünü değil, yarını da düşünerek yapıldı. Hedefimiz Ören’i dünya turizminde önemli bir konuma taşımak ve bu güzel bölgeyi gelecek nesillere tertemiz bırakmak. Modern altyapısı, düzenli yolları, çevre düzenlemeleriyle Ören’i hak ettiği noktaya ulaştıracağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.