Simülasyon Aracı İle Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı
NEVAL ÇOLAK- İzmir Trafik Şube Müdürlüğü’nden gönderilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı, Bodrum ve Milas’taki eğitim faaliyetinin ardından Muğla’da uygulamalı faaliyetine devam etti.
Emniyet kemeri kullanmadıkları zaman, araç sürücülerinin ve yolcularının karıştığı trafik kazalarında araçların devrilmesi ve yolcuların araçtan dışarı savrulması sonucu ölüm ve yaralanmaların yaşandığı simülasyon aracıyla uygulamalı anlatıldı. Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’na öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Trafikte emniyet kemerinin önemini anlatmak için gerçekleştirilen uygulama hakkında açıklama yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Burcu Avcı; “Simülasyon aracı İzmir’den geliyor. Bu yıl emniyet kemeri simülasyon uygulamamızda Muğla geneli Bodrum ve Milas’tan sonra üçüncü durak olarak Muğla, Menteşe bölgemize geldi aracımız. Bu simülasyon aracımızda çocuklarımıza, gençlerimize emniyet kemerinin önemini, kaza anında emniyet kemerinin hangi tür sonuçları önleyebileceğini göstermek için çocuklarımızı, gençlerimizi burada topladık. Ölümlerin yüzde seksenin emniyet kemeri kullanımıyla azaldığını, yaralama olarak kaza sonuçlarının ortaya çıktığını görüyoruz. Eğer ki emniyet kemerini takmazsak takla atan araçlarımızda kazaların yüzde sekseni ve üzeri ölümle sonuçlanıyor.” Şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bulunan Turgut Reis Anadolu Lisesi bahçesi ve Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda öncelikle çocuklar olmak üzere Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nda vatandaşlara uygulamalı bilgi verildi.
Yetkililerin gözetiminde özel kurulan sistemle döndürülen araca binen vatandaşlar, araçtan indiklerinde, araca binince emniyet kemerinin önemini anladık, bundan sonra emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyeceklerini ifade ettiler.
Simülasyon aracında yaşadığı anın korkutucu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Turgut Reis Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Bacak; “Böyle bir emniyet kemerinin önemi ile ilgili öğrencilerimizle böyle bir uygulamaya katıldık. Gerçekten çok korkutucu ve heyecanlı. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Bu sayede öğrencilerimizde emniyet kemerinin önemini kavramış olacaklar.” Dedi.
Simülasyon aracına binen Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencileri; “Kafamız aşağıya döndüğünde çok korktuk. Emniyet kemerini takmazsak camdan bile fırlayabileceğimizi anladık. Emniyet kemeri takmalıyız. Burada bile çok kötü sonuçlar olabileceğini gördük” dediler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.