Türkiye Birincisi Muğla Erkenstem’e Bir Ödülde Avrupa’dan

Türkiye Birincisi Muğla Erkenstem’e Bir Ödülde Avrupa’dan
SİNEM KARAKAYA- Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından...

SİNEM KARAKAYA- Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen STEM kategorisinde Türkiye 1. olan Erkenstem ile 21.yy yaşam becerileri projesi, Uluslararası E-Twinning 2019 Avrupa Ödülü’ne layık görüldü.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Uğur Okulları işbirliği ile proje kapsamında 13 ilçeden seçilen anasınıfı ve ilkokul öğretmenlerinden oluşan toplam 118 öğretmene Fethiye’de Mentora Dil okulları STEM Vadisinde STEM eğitimi verildi.  Bahçeşehir Üniversitesi, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okullarından STEM sorumlularının katılım ve destekleriyle 16 hafta süresince öğretmenler, uygulamalı STEM atölye eğitimi aldı.

STEM eğitimi alan öğretmenler, 13 İlçede proje yaygınlaştırma eğitimleri kapsamında anasınıfı ve ilkokullardan toplam 1171 öğretmene STEM eğitim verdiler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İleri Düzey STEM Eğitimi Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Temel STEM ”  ve “İleri seviye STEM” hizmetiçi eğitimi kapsamında 40 öğretmene bilimsel sorgulama ve STEM teorik uygulamalı eğitimi, bilgisayarsız kodlama ve robotik kodlama eğitimi verildi.

GEKA Teknik Destek Programı desteği alan  “Erken STEM ile 21. Yüzyıl Yaşam Becerileri öğretmen eğitimi’’ projesi ile 50 öğretmeni STEM eğitici eğitimi sertifikası aldı ve Muğla STEM ekibi kuruldu. Bu sayede Muğla, STEM’de öğretmen eğitim merkezi oldu.

Proje kapsamında Muğla genelinde 56.524 okul öncesi ve 22.398 ilkokul öğrencisine STEM uygulamaları ile eğitim verildi.

Proje, Türkiye Birinciliğinden Sonra Uluslararası E-Twinning Ödülünüde Aldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Muğla ErkenSTEM Projesi” e-Twinning kategorisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye birinciliği ödülüne layık görüldü ve uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazandı.

Avrupa Uluslararası e-Twinning yarışmalarında sergilenen proje Uluslararası E-Twinning 2019 Avrupa Ödülü’ne layık görüldü.

Eğitimde yeniliği sağlamak ve geleceğin güçlü Türkiye’sine kavuşmak adına uygulamaya konulan proje hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “ Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer alan hedeflere ulaşmak, eğitimde yeniliği sağlamak ve geleceğin güçlü Türkiye’sine kavuşmak adına uygulamaya koyduğumuz Projelerimizin hem ulusal hemde uluslararası alanda ödüle layık görülmesini son derece önemli buluyorum. Muğla, son bir yılda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi desteği ile yaptığımız çalışmalarla STEM / öğretmen eğitimi üssü haline geldi. Bu yıl Muğla da Türkiye geneli STEM etkinlik yarışması düzenleyeceğiz. STEM projemiz kodlama, mühendislik alanlarında yapılacak çalışmalarla büyüyerek devam edecek. ” Dedi.

Ödül töreni Fransa’da 24-26 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek olan uluslararası konferansta yapılacak.

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.