Turunç Pınarı’nda kaçak yapılar yıkıldı

Turunç Pınarı’nda kaçak yapılar yıkıldı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi, kaçak yapıyla mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi’ne bağlı Turunç Pınarı Koyu’ndaki kaçak yapılar yıkılmaya başlandı.

Fethiye’nin en güzel koyları arasında yer alan ve SİT alanı içerisindeki Turunç Pınarı Koyu’nda bir firmaya ait yapılan kaçak yapıların yıkımına başlandı. Turunç Pınarı sahiline yapılan kaçak inşaatlarla ilgili yasal sürecin ardından Fethiye Belediyesi ekipleri, Jandarma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı personeller, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile sabahın erken saatlerinde Turunç Pınarı koyunda hazır bulundular.

KAÇAK YAPIYA ‘DUR’ DEDİ
Turunç Pınarı Koyuna izinsiz yol ve yapılaşma yapan firmaya, vatandaşlar da sosyal medyadan büyük tepki vermişti. Fethiye Belediyesi uzun süredir devam ettirdiği yasal sürecin ardından, kaçak yapılaşmaya ‘dur’ dedi.

KAÇAK YAPILARIN İÇİNDEKİ EŞYALARI DA BELEDİYE EKİPLERİ BOŞALTTI
Daha önce Fethiye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Savcılığına şikayet edilen ve 20 Mayıs 2021 tarihinde encümen kararı ile idari para cezası ve yasal hale getirilmesi için (bir ay) süre tanınan koydaki yapıların yasal hale getirilmediği görüldü. Belediye ekipleri yeniden işlem başlatarak, yıkım işlemine geçti. Fethiye Belediyesi ekipleri, kaçak yapıların içlerinde ve dışlarında bulunan malzemeleri teker teker taşıyarak, yapıları boşalttı. Alınan önlemlerin ardından yıkım işlemi gerçekleşti. Şimdiye kadar üç kaçak yapının yıkıldığı alanda, çalışmaların süreceği öğrenildi.

Bu haber toplam 1775 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.