Ülkü Ocakları ve Muğla Engelliler Derneği’nden “Cumhuriyet Engel Tanımaz” Etkinliği

Ülkü Ocakları ve Muğla Engelliler Derneği’nden  “Cumhuriyet Engel Tanımaz” Etkinliği
Neval ÇOLAK- Muğla Ülkü Ocakları ve Muğla Engelliler Derneği tarafından29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümüne özel ”Cumhuriyet Engel Tanımaz”...

Neval ÇOLAK- Muğla Ülkü Ocakları ve Muğla Engelliler Derneği tarafından29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümüne özel ”Cumhuriyet Engel Tanımaz” adı altında Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirdi.

Muğla Ülkü Ocakları ve Muğla Engelli Derneği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet Engel Tanımaz"  etkinliği düzenlendi.  Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen program bando ekibinin gösterimi ile başladı. Engelli bireyler bando ekibine eşlik ederek dans gösterisi yaptılar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel gerçekleşen Cumhuriyet Resepsiyonu’na Muğla MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümüne özel Cumhuriyet Resepsiyonu’nun açılış konuşmasını yapan Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; “Biz Muğla engellileri olarak ve tüm engelliler olarak hayatın her köşesinde, her kesiminde biz de varız demek istiyoruz ve olmakta istiyoruz. Bu anamda çok özel ve korumamız gerektiğini düşündüğümüz Cumhuriyet’imize sahip çıkma adına engelli olabiliriz ama duygularımız var, düşüncelerimiz var ve bu farkındalığı bize yaşatmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Cumhuriyet engel tanımaz diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağını vurgulayan Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel; “Cumhuriyet engel tanımaz adı altında böylesine anlamlı ve coşkulu bir günde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda büyük Türk Milleti’nin bir ferdi olarak, sizlerle beraber bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim. 96. Yıldönümünü idrak ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, kademe kademe büyüyen milli uyanışın müstesna bir neticesi, günden güne yükselen milli diriliş ruhunun hayranlık verici bir mükâfatıdır. Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığına düşkün, onurlu yaşamaktan başka seçeneği olmayan aziz milletimizin eseridir. Aynı zamanda Milli Mücadele’nin taçlanmış halidir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Önüne geçemeye hiçbir hainin, hiçbir düşman emelinin gücü yetmeyecektir.” Dedi.

“Karşılıksız Sevilmeyi Zihinsel Engelli Bireylerimizin Bakışlarında Görüyoruz”

Konuşmasına son vermeden önce emekleri ve desteklerinden dolayı Muğla Engelliler Derneği’ne teşekkür eden Başkan Demirel sözlerine şöyle devam etti; “Engellilerin sadece özel günlerinde hatırlanmasını doğru bulmuyor ve diyorum ki sizlerle aramızda kesinlikle bir gönül bağı olmamıştır ve olmayacaktır. Bizler Ülkü Ocakları olarak, engelli bireylerimizin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini ruhumuzda hissediyor, yaşıyoruz. Bilinmesini isterim ki sizlerden öğrendiğimiz çok şey var. Bizler karşılıksız sevilmeyi zihinsel engelli bireylerimizin bakışlarında görüyoruz. Resim yapabilen ayak parmaklarının olabileceğini, bir kaldırımı aşmak için mühendislik bilgisinin gerekmediğini ortopedik engellilerimizden öğrendik. Empati, insani hasletlerin en yücelerindendir. Kendi kalıbını terk edip karşıdakinin hacmini görebilmek zor zanaattır. Beyinlerdeki ve vicdanlardaki engelleri kalkması dileği ile her gününüz kutlu, ömrünüz mutlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’nızı içtenlikle kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bayrak boyama, Osmanlı macunu ikramı ve Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel tarafından çocuklara hediye takdimi gerçekleşti. Resepsiyon toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.