Vali Akbıyık’tan Çarpıcı Açıklamalar: Huzur, Turizm ve Sokak Hayvanları Gündemde

Vali Akbıyık’tan Çarpıcı Açıklamalar: Huzur, Turizm ve Sokak Hayvanları Gündemde
Muğla Valiliği tarafından düzenlenen güvenlik değerlendirme toplantısında, Nisan ayına ait asayiş raporları açıklandı. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kamu düzeni, sokak hayvanları ve turizmle ilgili önemli açıklamalarda bulunuldu.

Vali Akbıyık, kent genelinde güvenlik ve asayiş konularında sürdürülen çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Sokak köpekleriyle ilgili son günlerde yaşanan olaylara da değinen Akbıyık, “Bu konuda tüm kurumlarımız ve belediyelerimizle toplantılar yaptık. Eksikliklerimizi ortaya koyduk ve çalışmalar yürüttük. Ancak maalesef istenmeyen bir olay yaşandı. Hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Bu konuda daha sıkı önlemler alacağız” ifadelerini kullandı.

Akyaka Orman Kampı Tartışmaları

Toplantıda, geçtiğimiz günlerde Ula’nın Akyaka Mahallesi’nde Muğla Valiliği’ne bağlı Muğla Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından işletilen Akyaka Orman Kampı’ndaki kıyı alanının özel işletme tarafından brandalarla kapatılmasıyla ilgili protestolara da değinildi. Vali Akbıyık, “Burası her yıl kiraya veriliyor, Akyaka’da bu uygulama yaygın bir şekilde yapılıyor. Hukuki bir sorun yok” dedi.

Turizmde Yüzde 10 Artış Bekleniyor

Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerine sahip olduğuna dikkat çeken Akbıyık, 2024 yılında kentte turist sayısında en az yüzde 10 artış beklediklerini söyledi. “Geçen yıl 3 milyon 7 bin yabancı turist ağırladık. Yerli turistlerle bu sayı 11 milyonu buldu. Bu yıl 4 milyon yabancı turist hedefliyoruz” diye konuştu.

Muğla’nın sadece deniz turizmi değil, kültür, sağlık, spor ve gastronomi gibi alanlarda da ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Akbıyık, “Mavi yolculuklar, eşsiz koylar ve antik kentler ziyaretçilere benzersiz deneyimler sunuyor. Hedefimiz turizmi dört mevsime yaymak” ifadelerini kullandı.

248 Konaklama Tesisi Kapatıldı

Denetimler kapsamında önemli adımlar atıldığını belirten Akbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan ekiplerce 526 basit konaklama tesisinin denetlendiğini belirtti. Bu tesislerden 85’inin faaliyette olmadığı, 15’inin kapatma işlemlerinin sürdüğü ve 248’inin ise şartları karşılamadığı gerekçesiyle kapatıldığı açıklandı.

Kapatılan tesisler arasında 5 yıldızlı otel veya Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesis bulunmadığını kaydeden Vali Akbıyık, “2021’deki düzenlemeyle bakanlık belgesi alan 2 bin 146 tesisin 502’si denetlendi. Kalan tesislerin denetimi devam ediyor” dedi.

Vali Akbıyık, huzur ve güvenliğin devamı için tüm kurumlarla koordineli şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Muğla’nın Türkiye’nin en huzurlu şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.